Arvostelussa Nokia Lumia 2520: Nokian esiinmarssi tablet-markkinoille

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Laitteisto


Lumia 2520 on rakennettu häikäisevän 10,1 tuuman Full HD -näytön ympärille. Häikäisevä ei tässä kohtaa ole varsinainen ylistyssana, vaan Lumian näytön kirkkautta voidaan säätää tarvittaessa jopa 650 nitiin saakka. Maksimikirkkaus on jo niin suuri, että ainakin allekirjoittaneen silmiä alkoi hieman kirvellä normaalissa huonevalaistuksessa verkkoselailun aikana (sivuilla paljon vaaleita pintoja).

Maksimikirkkautta ei tietenkään kannata käyttää sisätiloissa tai hämärässä, vaan se pääsee oikeuksiinsa ulkona kirkkaassa auringonvalossa. Nokian mukaan tabletin näytön heijastavuutta on myös minimoitu, jotta sen käyttö ulkona olosuhteista riippumatta olisi mahdollista. Suomen pimeän talven vuoksi väitteitä on vaikea testata käytännössä, mutta lukujen valossa Nokia ei ole juurikaan liioitellut väittämissään.

AH-IPS-paneeliin perustuva näyttö on yksi markkinoiden kirkkaimmista. Applen iPad Airin näytön maksimikirkkaus on 450 nitiä ja Amazonin Kindle Fire HDX 8.9:lle DisplayMate on mitannut 527 nitin kirkkauden.

Lumia 2520:ssä käytetty Qualcommin 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -suoritin kuuluu markkinoiden nopeimpiin mobiilipiireihin. Suorituskyvyn viimeistelyyn on käytetty kaksi gigatavua keskusmuistia ja useita taajuusalueita tukevaa LTE-piiriä. Tallennustilaa Lumia 2520:sta löytyy 32 gigatavua, mutta sitä voi halutessaan laajentaa microSD-korttipaikan ansiosta.

Kirkasta näyttöä ja nopeaa suoritinta ruokkii iso 8000 milliampeeritunnin akku (ominaisuusdokumentin mukaan, tuotesivun mukaan akku olisi 8120 mAh). Siitä löytyy ainakin Wi-Fi-verkossa käytettynä virtaa helposti koko päivän tarpeisiin. Tabletista olisi saanut kevyemmän käyttämällä vaatimattomampaa akkua, mutta pitkän akkukeston ystävänä mielestäni tällaiselle kompromissille ei ole tarvetta. Akun varaustason saa ladattua 80 prosenttiin tunnissa.

Liitännöistä mainittakoon sen verran, että Lumia 2520:stä löytyy micro-koon USB 3.0- sekä HDMI-portit. Kuulokkeita varten on olemassa 3,5 mm:n jacki. NFC-piiri löytyy myös Bluetooth-laitteiden parittamista varten. Tabletti tukee myös Miracast-tekniikkaa.

kommenttia 2

perhana

Eli aivan kuten artikkelin kirjoittajakin toteaa, tablettien pääasiallinen käyttö on siis nettiselailu, viestittely, sekä kuvien ja videoiden katselu... olisi nyt sitten mukava tietää mitä sellaisia puutteita arvostellun tabletin ohjelmistossa on joka tekee näiden toimintojen käytöstä hankalaa?
Ja vaikka google mapsia ja gmailia ei löytyisikään, haittaako se loppukäyttäjää jos saatavilla on kuitenkin paremmin toimivat vaihtoehdot kyseisille sovelluksille, ja haittaako käyttäjää se että saatavilla oleva Youtube sovellus on ominaisuuksiltaan parempi kuin se "virallinen" versio...?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. joulukuuta, 2013 @ 19:37

Olli50

Omalaatuisuus piilee myös hinnassa. Minun vaatumukseni laitteelle ovat peräisin PC-maailmasta. Yksi tärkeä pointti on tulostus. Jos hankkisin tuollaisen tabletin, siitä pitäisi voida tulostaa nykyisille printtereille. Se vain ei onnistu. Täytyisi hankkia samalla Wi Fi printteri ja se nostaa entistä enemmän hintakynnystä.

Tablettien maailmassa kallistuin 7" Android tablettiin. Se on kätevä, ja pilvipalvelulla pääsen tulostamaan vanhoilla laitteillani. Kaikkein parhaiten se soveltuu videoiden katseluun. Kuvaukseen se ei sovellu ollenkaan.

Kommentoi artikkelia