Lenovo Yoga Book Android
Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas
Tekniikka
Lenovo käyttää Yoga Bookissa Intelin Atom x5-Z8550 -järjestelmäpiiriä, joka toimii 2,4 GHz turbokellotaajuudella. Kyseessä on neliytiminen Cherry Trail -alustan piiri Braswell HD Graphics 400 -grafiikkaosiolla. Suorituskyvyltään se vastaa Qualcommin Snapdragon 810 -järjestelmäpiiriä CPU:n osalta. Intel on jo luovuttanut tablet-markkinoilla, ja Yoga Book jäänee yhdeksi viimeisistä Atom-suorittimella varustetuista tableteista, mutta Apollo Lake jatkaa vielä halvimmissa tietokoneissa.
SoC-piirin tukena toimii 4 Gt LPDDR3 RAM-muistia, joka on omalta osaltaan riittävä Yoga Bookin kaltaisen hybridilaitteen moniajotukea ajatellen. 64 Gt sisäinen muisti sekä laajennettavuus MicroSD-kortilla on myös tervetullut enemmän tallennustilaa kaipaaville.
Suorituskyvyn osalta Yoga Bookissa ei ole valittamista ainakaan Android 6.0:n kannalta, ja Windows-versiossa onkin käytössä tehokkaampi Core M -suoritin. Googlen Chrome tahmasi välillä käytössä, ja XCOM: Enemy Within -peli pyöri lähinnä välttävästi, mutta muussa käytössä ongelmia ei juurikaan havaittu suorituskyvyn puolesta.
Näyttö
Lenovo Yoga Book turvautuu 16:10 kuvasuhteen IPS-paneeliin, joka toimii 1920x1200-resoluutiolla. Laadultaan se ajaa asiansa, joskin korkeampia pikselitiheyksiä on nähty 10" laitteissa tässä hintaluokassa. IPS-paneeleille tyypilliseen tapaan väritarkkuus on hyvä, mutta kontrasti suhteellisen heikko, ja reunoilla on pimeässä nähtävissä pientä valovuotoa. Normaalikäytössä tätä ei yleensä kuitenkaan havaitse, joten kokonaisuutena näyttö ajaa asiansa moitteetta, ja maksimikirkkaus on riittävän korkealla.
Yoga Bookin kaikki fyysiset painikkeet on sijoitettu piirtotason reunoille. Vasemmalta puolelta löytyy Micro-USB-liitäntä latausta ja dataa varten, ja sen vierstä löytyy myös microSD-korttipaikka max 128 Gt muistikortille. Kaiutinritilän viereen on asetettu myös Micro-HDMI-liitäntä erilliseen näyttöön kytkemistä varten.
Oikealle puolelle jää muut tyypilliset tablet-painikkeet kuten virtanappi ja volyymipainikkeet sekä 3,5 mm audioliitin.
Laitteessa on myös piirtotasossa 8 MP tyyppillinen tablet-kamera sekä 2 MP etukamera, jotka ajavat asiansa kohtuullisesti, mutta emme käy niitä tarkemmin läpi tässä artikkelissa.
Piirtotason sivuista löytyy myös stereokaiuttimet, ja Lenovon muiden viime vuoden tablet-laitteiden mukaan tästäkin löyty Dolbyn Atmos -tuki, mutta Yoga Bookin sivukaiuttimet eivät vastaa esimerkiksi Yoga Tabin neljän kaiuttimen kokoonpanoa. Joka tapauksessa äänentason saa tarvittaessa korkealle, ja on tablet-kategoriassa laadultaan kohtuullisen hyvä.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään