Googlen älylasien ergonomia, suorituskyky ja käytännöllisyys testissä

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Glassin ergonomia

Sitten suoraan asiaan. Miltä Glass tuntuu päässä? Tai vain kantaa mukana? Google Glass ei ole niitä laitteita, jonka kanssa voit lähteä talosta ja sen jälkeen vain nopeasti tunkea johonkin, jos ihmiset tuntuvat tuijottavan turhan päällekäyvästi. Glassin sanka on todella taipuisa ja kestää raskastakin vääntelyä, mutta kokoon laitetta ei saa taitettua. Näin ollen joko pidät laitetta nenällä, taitettuna kädessä, tai sitten kuljetat mukana säilytyspussukaa kuin mieslaukkua.

Onneksi Glassia ei kuitenkaan tarvitse ottaa nenältä siksi, että ne olisivat epämukavat, sillä laite istuu todella hyvin: Glassia saattoi käyttää tunteja yhteen menoon ilman ongelmaa. Explorer Edition kitin mukana tuli myös vaihtotyynyt, joten jos alkuperäiset olisivat olleet epäsopivat, niin pienellä säädöllä laitteen olisi varmasti saanut mukavammaksi.

Tarkemmat saattavat kuvista huomata, että Glassin toinen sanka ulottuu pidemmälle taakse kuin toinen. Kaikki elektroniikka on saatu paketoitua toiselle puolelle päätä, ja sen puolen sanka jatkuu hieman pään taakse – ei kuitenkaan niin paljoa, että se haittaisi esimerkiksi autossa niskatukeen nojatessa. Ulkomuodosta johtuen laite tuntuu päällä hieman toispuoleiselta, mutta onneksi vain niin vähän, ettei se ole silminnähtävissä. Vaa’alla Glass painaa ilman linssejä 43 gramma, kun verrokkina Ray-Ban Warriorisit painavat 37 g.



Jos ei käytä normaalisti laseja tai piilolinssejä, ei aurinkolasilinssien sujauttaminen naamalle kirkkaassa päivänvalossa ole ongelma. Monet halukkaista kokeilijoista eivät kuitenkaan olleet niin onnekkaita ja saivat huomata, ettei Glassin käyttö toisten lasien kanssa ole käytännössä mahdollista. Valona tunnelin päässä Google on kuitenkin jo ilmoittanut suunnitelmistaan mahdollistaa tulevaisuudessa myös vahvuuksilla varustetut linssit, jolloin Glassia voisi käyttää normaalien silmälasien sijasta. Kauniista ajatuksesta huolimatta yhtiö on joutunut myös myöntämään, että silmien väsyminen ja päänsärky ei ole ensitestien jälkeen ollut ennenkuulumatonta. Glass ei selvästikään edusta tekniikkaa, joka sopisi aivan jokaiselle.

Ainut ongelma johon testeissä törmättiin, oli houkutus pitää kiinni Glassin jykevämmältä oikealta puolelta, jossa kaikki tekniikka on. Tämän johdosta saattaa tahtomattaan napsia lukemattomia kuvia ruohosta kävellessä lasit kädessä. Laitteessa on ominaisuus (On-Head Detection), jonka pitäisi tunnistaa kun laite on tai ei ole päässä, mutta se ei ole idioottivarma.

kommenttia 2

Baalaaxa

Quote:
Tallennustila: 16 GB josta käytössä noin 12 GB

Ilmeisesti tässä tarkoitetaan: "16GB josta käytettävissä noin 12GB".
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. kesäkuuta, 2013 @ 5:30

G0lden_Kebab

Sain kerran pikaisesti koittaa noita googlen laseja, tuntu kyllä tosi omituiselta päässä varsinkin kun se toinen sanka on todellakin massiivinen, mutta istuivat yllättävän hyvin kyllä minunkin isoon kupoliin.

Katseita kerää tuollaiset kyllä, se on varma

Enkä kyllä epäile noiden kätevyyttä tietyissä tilanteissa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1. lokakuuta, 2013 @ 17:50

Kommentoi artikkelia