Kolme alle 100 euron koteloa virtalähteellä
Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia
Mittaustulokset
Tarkistimme CPU, GPU ja piirisarjan lämpötilat vähintään 40 minuutin rasituksen jälkeen käyttämällä kahdeksaa säiettä Prime95-sovelluksessa löytääksemme maksimilämpötilat ja ajoimme FurMarkia 1280x1024, 8x AA -asetuksilla näytönohjainta rasittaaksemme. Tulokset on listattu suorittimen lämpötilan mukaan
In Winin matala lämpötila johtuu avonaisesta kotelosta, koska sivupaneeli ei mahtunut kiinni korkean CPU-jäähdyttimen takia. Jäähdytin valittiin erityisesti kohdeyleisö silmällä pitäen, joten kaavioon on merkitty vain virtalähde. Todellinen voittaja on Thermaltaken M9, luultavasti kahden tuulettimensa ansiosta.
Cooler Masterin USP 100 on selvästi rajoittunut ilman poistoilmantuuletinta ja ilmanottotuuletin ei tuo ilmaa sisälle tarpeeksi tehokkaasti kovalevykehikon ja tiheän ristikon takia. Toinen samanlainen tuuletin voidaan lisätä 100€ budjetin sisällä, ja näin tekemällä CPU-lämpötila laski neljä astetta.
Kokoonpanon virrankulutus on kokonaan eri asia. In Win Power Man -virtalähteet ovat aina toimineet todella hyvin edullisissa kokoonpanoissamme, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun olemme antaneet sille haastetta GeForce GTX 285 muodossa. 80 PLUS Bronze -sertifiointi vahvistaa tämän virtalähteen energiatehokkuuden.
Toisaalta suurimman wattimäärän virtalähde on ainoa malli, joka ei vaatinut dual-molex-pci-e -adapteria näytönohjaimen kiinnitykseen. Cooler Masterin eXtreme Power 550W maksaa erikseen yli 50$, voittaa kilpailijansa 12V kapasiteetissä ja tuhlaa eniten sähköä lämmöksi.
Löydämme jälleen kerran merkityksettömiä lukemia In Winin "full-system" melulukemissa, koska koteloa ei voitu sulkea korkean CPU-jäähdyttimen takia. Thermaltake M9 onnistuu pitämään suorittimen tuulettimen luoman melun aisoissa, kun taas USP 100 yksi tuuletin mahdollistaa hiljaisemman tyhjän kotelon.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään