Kolme alle 100 euron koteloa virtalähteellä
Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia
Loppuyhteenveto
Ensimmäisenä vuorossa on Cooler Masterin USP 100, terävän oloinen 88$ (ei saatavilla Suomessa) kotelo pitää sisällään 50$ arvoisen 550W virtalähteen. Sivuttainen kiintolevykehikko ja CPU-jäähdyttimen taustalevyn asennusta helpottava aukko ovat ominaisuuksia, jotka helpottavat komponenttien asennusta. Nämä kaksi ominaisuutta tekevät tästä moderneimman kotelon tämänkertaisessa testissämme, tosin kovalevykehikko estää ilmanottotuulettimen ilmavirran. Ja vaikka 550W virtalähde tarjoaa vaikuttavan 32A 12V kapasiteetin, sen energiatehokkuus on vähemmän kehuttava.
Seuraavaksi tulee In Win Griffin ja Power Man 400W virtalähde, joita ei ainakaan vielä myydä yhdessä missään kaupassa. In Winin kohtalainen laatu on tehnyt siitä suosikin toimistokoneiden kokoajien keskuudessa, mikä näkyykin virtalähteen energiatehokkuudessa ja 25A 12V kapasiteetissä. Valitettavasti Griffin ei tue suurempia tornimallisia CPU-jäähdyttimiä, jotka mahtuivat aikaisempiin malleihin.
Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, tulee Thermaltake VI1450BWS. M9-kotelo on tämänkertaisen testin voittaja. Ostajille ei tarjota moderneja ominaisuuksia kuten käännettyä kovalevykehikkoa tai taustalevyaukkoa kuten Cooler Masterin kilpailevassa tuotteessa, mutta Thermaltaken yksinkertaisempi kiintolevykehikko tekee siitä tukevamman ja tarjoaa paremman ilmankierron. Mukana tulevassa "450W" virtalähteessä on järkyttävän pieni 20A raja 12V linjoille, ja se häviää In Win 400W virtalähteelle. Sivuikkuna, jonka pitäisi tarjota lisäarvoa joillekin ostajille voi olla liian heikko toisille.
Budjetti-orientoituneiden ostajien täytyy olla aina valmis kompromisseihin, mutta onko yksikään näistä koteloista parempi kuin kilpalijansa? Suoraan sanottuna emme luota Thermaltaken virtalähteeseen pätkääkään pelikäytössä, vaikka M9-kotelo saakin hyvän arvosanan. Vastaavasti In Win käytännössä poistettiin kilparadalta sen puuttellisen komponenttituen takia, vaikka sen virtalähde onkin tämän vertailun selvästi paras.
Jäljelle jää siis vaisu suosittelu ratkaisulle, joka täytti perustarpeet kohtuullisella suorituskyvyllä. Cooler Master USP 100 oli kuumin ja sen virtalähteen energiatehokkuus oli surkein, mutta se oli helpoin koottava ja virtalähde tarjosi eniten ampeereita 12V linjalle.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään