Lenovo IdeaCentre Y710 Cube ja Y27g G-Sync-pelinäyttö – Pakettiratkaisu pelaajalle

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ominaisuudet







Lenovo IdeaCentre Y710 Cube tulee perille kookkaassa vaahtomuovilla hyvin pehmustetussa paketissa kaikki osat valmiiksi asennettuina. Testimallin GeForce GTX 1080 -näytönohjain on asennettu tiukasti paikoilleen metalliripojen avulla. Suorittimen jäähdytys on hoidettu tornimallin jäähdyttimellä, mutta kokonsa puolesta se ei tuottane ongelmia kuljetuksen käsittelyssä. IdeaCentren mukana ei tule oheislaitteita, joten näppäimistö ja hiiri on hankittava erikseen. Mukana paketissa on siis vain itse kone, virtajohto sekä pikaopas takuulappuineen.



Pelikoneeksi IdeaCentre Y710 on verrattain pienikokoinen mini-ITX-tyyppinen malli, ja Cube-nimike tuleekin sen neliskanttisesta olemuksesta. Lenovo on päättänyt jakaa kotelon kahteen osaan, jossa virtalähde on asennettu emolevyn pohjapuolelle, ja kiintolevykehikko mahtuu poikittain emolevyyn nähden.

Kotelon etupuolella on punainen ledivalaistus sekä ilmanottoverkko, jonka takana on kotelon sisustan ilmastoinnista vastaava yksi 120 mm tuuletin.

Katosta vuorostaan löytyy etuliitännät, eli kaksi USB 3.0 -liitäntää, kuuloke- ja mikrofoniliitännät sekä virtanappi ilman erillistä reset-nappia. Katossa on myös ilmanottoaukot näytönohjaimelle ja virtalähteelle, ja keskelle on asetettu myös kantoripa. Y710 Cube onkin oiva partneri laneihin tai muuten vaan siirtelyyn kevyen kokonsa ansiosta.



Näytönohjain asettuu kotelon yläreunaan, ja se on kiinnitetty paikoilleen erillisellä metallirivalla, joka on ruuvattava ensin irti jos korttia aikoo vaihtaa. Testimallin GeForce GTX 1080 on tyypillinen OEM-malli muovisella referenssijäähdyttimellä. Se saa ilmansa kotelon katossa olevan punaisen verkkoikkunan kautta. Referenssijäähdytyksen ansiosta näytönohjaimen lämpö ei pääse kotelon muihin osiin, mutta tuttuun tapaan radiaalituulettimen volyymitasossa on parantamisen varaa.



Suorittimen jäähdytyksestä vastaa maltillisen kokoinen tornijäähdytin 90 mm tuulettimella, ja sen ympärillä on muovinen ilmanohjain. Testimallin Intel Core i7-6700 pysyy viileämpänä kuin Intelin minimaalisella referenssijäähdyttimellä, mutta ylikellotusta tällä valmiskokoonpanolla ei pysty harrastamaan.



Takapaneelin puolelta löytyy kohtuulliset I/O-liitäntämahdollisuudet Lenovon OEM-mallin mini-ITX-emolevyn kokoon nähden. Kuuden USB-liitännän lisäksi I/O-paneelissa on myös vanhan mallinen PS/2-komboliitäntä niille, jotka käyttävät esimerkiksi vanhaa mekaanista näppäimistöä NKRO-toiminnallisuutta silmällä pitäen.

Myös integroidun näytönohjaimen liitännät löytyvät, ja niihin on asetettu kumiset suojat, luultavasti ohjaamaan kokemattomammat käyttäjät kytkemään näyttönsä mieluummin pelinäytönohjaimen tarjoamiin liitäntöihin.

Lenovon mukaan kotelosta löytyy myös suora tuki Microsoft Xbox One Wireless -ohjaimelle, joten sen pitäisi toimia ilman erillistä USB-adapteria. Valitettavasti käytössämme ei kuitenkaan ollut yhtään ohjainta tämän testaamiseksi, joten siltä osin joudumme tyytymään valmistajan lupaukseen. Peliohjaimen pitäisi pystyä parittamaan painamalla kotelon etureunan alapuolelle piilotettua nappia, jota ei totisesti löydä ellei tiedä varta vasten etsiä. Sisäinen adapteri saattaa olla myös mallikohtainen ominaisuus, joten sitä ei välttämättä ole asennettu vaikka nappi löytyisikin.

Kommentoi artikkelia