Tee se itse: Lisää tallennustilaa PlayStation 3:een
Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia
Sonyn PlayStation 3 Slim
Käytimme oppaassamme uuta PlayStation 3 Slimin 250 GB:n kovalevyllä varustettua versiota, jonka firmwareversio oli 3.30. Aiemmat firmwaret ovat mahdollistaneet muiden käyttöjärjestelmien asentamisen (ei mahdollista 3.15-versiosta eteenpäin). PS2 pelien pelaaminen ei ole ollut mahdollista vuoden 2007 jälkeen ja nyt sisäänrakennettu kortinlukija on hävinnyt (kiitos tästäkin Sony).
PlayStation 3 Slimin sisässä hyrrää 45 nanometrin prosessilla valmistettu IBM:n 64-bitttinen Cell-prosessori, joka on varta vasten suunniteltu grafiikan renderöimiseen ja videon dekoodaamiseen. Cell rakentuu kahdeksaan SPE- ja PPE-osaan. Memory, bus, and interface are shared. PS3:n 3,2 GHz:n Cell-prosessorista löytyy vain seitsemän SPE:tä, todennäköisesti tuotannollisista syistä johtuen. Nvidian RSX 550 (perustuu NV47:ään) hoitaa grafiikkalaskennan käyttämällä 45 nanometrin prosessilla valmistettua ydintään. Uusien tuotantoteknisten uudistusten ansiosta PS3 kuluttaa sähköä puolet siitä (alle 100 W) mitä alkuperäinen konsoli kulutti. Lisäksi Slim on alkuperäistä paljon hiljaisempi.
Konsoliin kuuluvat gigabitin Ethernet-liitin ja tuki langattomaan verkkoyhteyteen, Bluetooth Dual Shock 3 –ohjaimia varten ja kaksi USB 2.0 –porttia. Liitäntämahdollisuuksia ei siis ole kehuttavan paljoa, sillä joskus kovalevystä pitää ottaa varmuuskopio ja voihan konsoliin liittää ulkoisen kovalevyn, PlayTV DVB-T-viritin, PlayStation Eye –kameran tai Sing Star mikrofonit. Onneksi monesta lisälaitteesta on olemassa langattomia versioita.
Konsoli ei ole enää kovin kallis, mutta sen mukana toimitettavien varusteiden taso harmittaa. Sony antaa mukana komposiittivideo- ja RCA-johdot. Ei siis voida puhua kovin hyvästä varustelutasosta näinkin kalliin Blu-ray-soittimen kohdalla. Jos haluat liittää koneesi oikein, niin silloin käytä silloin HDMI:tä ja/tai digitaalista audiolähtöä kaijuttimiasi varten.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään