Testissä LG G Pad 7.0 – Mukiinmenevä edullisen hintaluokan Android-tabletti
Artikkelin kirjoittaja: Juha Tuppi
Näyttö
LG G Pad 7.0:n näytön 1280 x 800 -resoluutio saattaa ensialkuun näyttää tarkempiin näyttöihin tottuneen silmään vaatimattomalta, mutta näyttö hoitaa kyllä yleisesti ottaen hommansa ja tarjoaa resoluutioonsa nähden tarkkaa ja värikylläistä kuvaa. IPS-näyttö sallii myös kattavasti erilaiset katselukulmat ilman kuvan katseltavuuden heikkenemistä. Näytön rajoitukset tulevat kuitenkin ilmi esimerkiksi näyttöä läheltä katsoessa tai videomateriaalia suoratoistettaessa. Näytön kirkkaus ei myöskään oikein riitä ulkokäyttöön aurinkoisella ilmalla: näyttö pysyy kyllä jossain määrin luettavissa, mutta toimii huomattavasti paremmin sisätiloissa tai varjossa.
Käyttökokemus
LG G Pad 7.0 heittäytyi haasteelliseksi heti kättelyssä: se ei nimittäin syystä tai toisesta löytänyt langatonta verkkoani, kaikki naapurien verkot kylläkin. Pienen pähkäilyn jälkeen päädyin kokeilemaan perinteistä "reitittimen töpseli irti seinästä ja takaisin" -keinoa, joka ei pettänyt tälläkään kertaa. Kun tabletin Wi-Fi-yhteys oli saatu alkusekoilun jälkeen näin toimimaan, päästiin testaamaan itse laitetta.
Android 4.4.2 -käyttöjärjestelmäversio ja viimeaikaisen litteän graafisen muotoilun trendin mukainen LG:n Optimus-käyttöliittymä tekivät laitteen käyttämisestä tyydyttävän jouhevaa: sovellukset ja näytöstä toiseen siirtyminen toimivat yleisesti ottaen kohtuullisen nopeasti ja sulavasti, tosin laitetta kääntäessä näyttö seurasi perässä pienellä viiveellä. Näytön alareunasta löytyi perinteisten paluu-, koti- ja avonaiset sovellukset- virtuaalipainikkeiden lisäksi neljäs, kaksi sovellusta samaan aikaan näytölle ahtava Dual Window -painike. Ominaisuutta tuli harvemmin käytettyä, mutta sen nopea käynnistys oman painikkeen kautta ei ollut haitaksikaan. Laitteesta löytyi myös Miracast-tuki näytön peilaukselle sekä QPair-ominaisuus, jolla saattoi parittaa Android-puhelimen tabletin kanssa Bluetoothin välityksellä ja vastata tabletilla puhelimeen tuleviin puheluihin ja viesteihin sohvalta nousematta. LG:n QuickRemote-sovellusta tuli jälleen käytettyä ahkerasti television kontrollointiin – kun tabletti on jo kädessä, miksi ihmeessä kurottaa kohti kaukosäädintä?
Virtapainikkeen sijoittaminen oikean sivun yläreunaan äänenvoimakkuuden säätimien yläpuolelle ärsytti laitetta pystysuunnassa käyttäessä: namiskaa piti joka kerta kurkotella erikseen tai vaihtaa otetta laitteesta. Sen sijaan vaakatasossa pideltäessä virtapainike asettui mukavasti sormien ulottuville; lieneekö tässä valmistajan vinkki siitä, miten laitetta tulisi pidellä? Toisaalta taas laitteen selkämyksen kaiutinritilät sekä pääkameran linssi ovat sijoiteltu niin, että vaakatasossa pideltäessä ne tulee helposti peitettyä käsillä epähuomiossa. Yleisesti ottaen näytön reunukset kuitenkin suosivat paremmin laitteen käyttöä vaakatasossa kuin pystysuunnassa, vaikka myös jälkimmäinen onnistui pääasiallisesti ongelmitta. Mielenkiintoiselta vaikuttaa myös LG:n sivustolta löytyvä mainoslause "kompakti 7-tuumainen tabletti yhden käden otteelle" – laitetta on toki mahdollista pidellä yhdellä kädellä, mutta ainakaan minun pikkukätösilläni laitteen kattavampi operoiminen vain yhtä kättä käyttäen ei ollut kovinkaan käytännöllistä.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään