Testissä LG G Pad 7.0 – Mukiinmenevä edullisen hintaluokan Android-tabletti

Artikkelin kirjoittaja: Juha Tuppi

Suorituskyky


Suorituskyvyn kannalta LG G Pad 7.0:n paras puoli lienee sen akkukesto: yhdellä latauksella laitteessa riitti virtaa yli kahdeksi vuorokaudeksi normaalikäytössä. Tämä on varmasti osittain vaatimattomamman näytön ansiota, mutta toki 4 000 milliampeeritunnin akku auttaa myös asiaa. Qualcommin Snapdragon 400 -järjestelmäpiiri vaikutti myös riittävän nopealta perustarpeisiin, ja vaikka keskusmuistia olisi mielellään nähnyt tabletissa toisenkin gigatavun verran, nykyisillä spekseilläänkin laite tuntui suoriutuvan tyydyttävästi sovelluksista.

Nettisurffailu Chrome-selaimella sujui hyvin, Netflixiä ei sen sijaan tabletilla viitsinyt pitkään katsella – HD-tason näytön rajoitukset näkyivät videomateriaalissa eikä laitteen puhti tuntunut riittävän tarpeeksi sulavaan suoratoistoon. Suorituskykyä vaativia pelejä tabletilla on niin ikään turha ryhtyä pelaamaan. AnTuTu-suorituskykytestissä tabletti keräsi 17 289 pistettä, mikä on selkeästi keskinkertainen tulos.

Kamera


LG G Pad 7.0 ei juhli kameroillaan: tabletin räpsyttimet tuntuvat olevan paikallaan lähinnä sen vuoksi, että se on tapana nykylaitteissa. Kamerasta puuttuvat automaattitarkennus, salamavalo ja fyysinen laukaisin, joita kaikkia jäin kaipaamaan – heikot valaistus- olosuhteet näkyvät välittömästi kuvissa lisääntyneenä kohinana ja virtuaalisen kameralaukaisimen käyttö kuvatessa vaatii usein kevyttä sormiakrobatiaa sekä laitteen kanssa tasapainottelua. Kamerasovellus ei muutenkaan tarjoa erityisiä kuvaustiloja eri olosuhteisiin. Videokuvaa tabletti kykenee tallentamaan 720p-resoluutioisena 30 fps:n kuvataajuudella.






LG G Pad 7.0:n pääkameralla otettuja esimerkkikuvia (1280 x 2048).



Tabletilla otettu 720p-resoluution videoklippi 30 fps:n kuvataajuudella.


LG on ilmeisesti pyrkinyt hyvittelemään vaatimatonta kuvauslaitteistoa kamerasovelluksen automaattilaukaisintoiminnolla, joka aktivoituu kuvattavan puristaessa avoimen kätensä nyrkkiin tai käyttäessä ääneen puhuttua laukaisinsanaa. Laukaisineleen tai -sanan ja kuvan ottamisen väliin jätettävän viiveen voi itse säätää nollaan, kolmeen tai kymmeneen sekuntiin – ominaisuudet eivät siis välttämättä johda kuviin, joissa yhdellä kuvattavista on käsi pystyssä tai suu auki. Automaattilaukaisimen toiminta ei ole ihan sataprosenttista, mutta yleisesti ottaen se tunnisti laukaisueleen tai -sanan lähes joka kerta. Laukaisu- sanoina toimivat tietyt englanninkielen sanat kuten esimerkiksi "cheese", "smile" tai henkilökohtainen lempparini "whisky". LG G Pad 7.0 tarjoaa näin selfie-harrastajille hieman ekstraa; muunlaiseen kuvaamiseen laitteesta ei juuri olekaan.

Kommentoi artikkelia