Testissä Intel Core i7-4770K -prosessori
Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia
Testitulokset: Adobe CS6
Suorituskykyä testattiin Photoshopissa kahdella eri tavalla, joista toinen on hyvin säikeistetty suoritinytimiä kuormittava testi ja toinen on OpenCL-optimoitu graafiikkaohjainta kuormittava testi. Tulosgraafien mustia ja punaisia palkkeja ei tule vertailla keskenään (ne ovat yhdessä tilan säästämiseksi).
Suoritinkeskeisessä testissä Core i7-4770K sijoittuu Core i7-3930K:n ja FX-8350:n väliin. OpenCL-testissä Haswell sijoittuu kärkeen ja sen perssä tulevat 3770K, 2700K ja Sandy Bridge-E. AMD:n ohjaimet jäävät muista jälkeen, ne eivät näyttäisi pariutuvat testissä käytetyn GeForce GTX Titanin kanssa.
Premiere Pro CS6 -testimme on Photoshopin tapaan optimoitu usealle suoritinytimelle. Tämä selittää 17 kuukautta vanhan Core i7-3930K:n kärkipaikan. Core i7-4770K ei ole loppujen lopuksi kuin viisi prosenttia nopeampi kuin Core i7-3770K.
After Effects -testin nopein on Core i7-4770K. Vaikka testi on säikeistetty, ei Core i7-3930K yllä kuin kolmanteen sijaan.
kommenttia 2
Eihän tästä mitään mullistavaa julkistusta odotettukaan, mutta tulipa taas Sandyille ja ivyille yksi syy lisää säilyttää arvonsa korkealla. Uskomattoman hyvät kaupat ovat kyllä tehneet ne jotka kasasivat koneensa kaksi vuotta sitten 2500k:n pohjalle varsinkin kun kyseistä kiveä sai jo silloin 200e hintaan. Nykyäänkin uudesta voisi vielä maksaa saman.
"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"
Kaiken lisäksi nuo Haswellit käy kohtuu lämpiminä. Muropaketin testissä (http://muropaketti.com/artikkelit/prosessorit/intel-core-i7-4770k-core-i5-4670k-haswell,6) Core i7 4770K lämpötila nousi Intelin vakiocoolerilla Prime95-rasituksessa muutamassa minuutissa 100 asteeseen, jonka seurauksena prosessori alkaa laskemaan kellotaajuutta vahinkojen välttämiseksi. Ja Muron testeissä käytetty versio oli tosiaan Core i7 4770K myyntiversio eikä Engineering Sample.
Tuo johtuu kuulemma siitä, että siellä on pieni rako coren ja HS:n välissä ja ilma kun ei kovin hyvin lämpöä johda niin tässä on tulos. Kuulemma tahnojen vaihdolla osa on saavuttanut lähes 20 astetta alemmat rasituslämmöt. Kellotettavuus kärsii luonnollisesti huomattavasti, jos ei halua lähtä tahnoja vaihtamaan ja sitä kautta menättää prosessorin takuuta.