Testissä Intel Core i7-4770K -prosessori
Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia
Testitulokset: Hyötyohjelmat
Intelin kolmea sukupolvea edustavat suorittimet mahtuvat 10 prosentin marginaalin sisälle. AMD:n FX-8350 suoriutuu lähes yhtä hyvin kuin Core i7-2700K. FineReader osaa skaalautua 12 ytimelle, minkä ansiosta Core i7-3930K nappaa kärkipaikan.
Vastakohdan FineReader-testille tarjoaa Acrobat, jossa PowerPoint-esityksen muunto PDF:ksi ei osaa hyödyntää kuin yhtä ydintä. Voitto ratkeaa siis kellotaajuuksien prosessien välisen kommunikoinnin perusteella. Core i7-4770K vetää pisimmän korren. AMD:n Piledriver-arkkitehtuuri ottaa tässä testissä turpaan.
Palaamme jälleen säikeistettyjen testien pariin, joten 3930K:n kärkipaikka on jälleen kerran selviö. Intelin Haswell-suoritin ei jää kuitenkaan paljoa jälkeen.
Shakin peluuta ei yleisesti pidetä kovin tuottavana, mutta se on siitä huolimatta sijoitettu hyötyohjelmien kategoriaan. Suorittimien tulokset on ilmoitettu kilonoodeina sekuntia kohden. Noodi on paikka shakkilaudalla. Fritzin antama tulos Core i7-4770K:lle tarkoittaa siis yli 14 miljoonaa noodia.
kommenttia 2
Eihän tästä mitään mullistavaa julkistusta odotettukaan, mutta tulipa taas Sandyille ja ivyille yksi syy lisää säilyttää arvonsa korkealla. Uskomattoman hyvät kaupat ovat kyllä tehneet ne jotka kasasivat koneensa kaksi vuotta sitten 2500k:n pohjalle varsinkin kun kyseistä kiveä sai jo silloin 200e hintaan. Nykyäänkin uudesta voisi vielä maksaa saman.
"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"
Kaiken lisäksi nuo Haswellit käy kohtuu lämpiminä. Muropaketin testissä (http://muropaketti.com/artikkelit/prosessorit/intel-core-i7-4770k-core-i5-4670k-haswell,6) Core i7 4770K lämpötila nousi Intelin vakiocoolerilla Prime95-rasituksessa muutamassa minuutissa 100 asteeseen, jonka seurauksena prosessori alkaa laskemaan kellotaajuutta vahinkojen välttämiseksi. Ja Muron testeissä käytetty versio oli tosiaan Core i7 4770K myyntiversio eikä Engineering Sample.
Tuo johtuu kuulemma siitä, että siellä on pieni rako coren ja HS:n välissä ja ilma kun ei kovin hyvin lämpöä johda niin tässä on tulos. Kuulemma tahnojen vaihdolla osa on saavuttanut lähes 20 astetta alemmat rasituslämmöt. Kellotettavuus kärsii luonnollisesti huomattavasti, jos ei halua lähtä tahnoja vaihtamaan ja sitä kautta menättää prosessorin takuuta.