Toimivaa tyyliä - testissä Lenovo Yoga 3 Pro

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Tekniset tiedot ja muotoilu

Joidenkin mielissä tabletin ja läppärin välillä valinta voi tänä päivänä olla hankalaa, kun haluaisi sekä ultrakevyttä helppoa liikuteltavuutta että napakampaa tehoa ja suurta ruutua. Lenovo Yoga 3 Pro esittää ratkaisuksi eräänlaista 2-in-one-ratkaisua, jossa superohuen läppärin saa halutessaan taiteltua tablettimuotoon.


Tekniset tiedot

Näyttö: 13,3” QHD 3200 x 1800 IPS LED glossy kosketusnäyttö
Suoritin: Intel Core M 5Y70, 1,1 GHz
Näytönohjain: Intel HD Graphics 5300
Muisti: 8 GB DDR3
Tallennustila: 256 GB SSD
Järjestelmä: Windows 8.1 64-bit
Optinen asema: Ei
Ääni: JBL Waves Audio -stereokaiuttimet
Yhteydet: WiFi 802.11b/g/n/ac, Bluetooth 4.0
Liitännät: 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0 -toiminto, 4-in-1-kortinlukija (SD, MMC, SDXC, SDHC), mikro-HDMI-lähtöliitäntä, yhdistelmäliitin äänelle
Akku: 4-kennoinen Li-Pol, "jopa 7,2 h käyttöaika"
Mitat: 330 x 228 x 12,8 mm
Paino: 1,19 kg

Yoga-sarja on toista maata kuin esimerkiksi Microsoftin Surface, joka sekin yrittää vallata sekä tablettien että läppäreiden tonttia. Kun Surfacessa näppäimistöosan ja näyttöosan voi irrottaa toisistaan, käyttää Lenovo Yoga 3 Pro puolestaan patentoitua erikoissaranaa, jonka ansiosta läppärin näytön voi kääntää täysin näppäimistön toiselle puolelle, jolloin laitteesta muovautuu hyvin tablettimainen laite. Näin käytettynä ei toki päästä aivan surfacemaiseen solakkuuteen, mutta kauaksi ei jäädä - Yoga 3 Pro on vain 1,3 senttiä paksu. Tätä on jo teknisesti hyvin vaikea alittaa, sillä läppärin alaosa on hädin tuskin USB-portin korkuinen, eikä näyttöosaakaan voi paksuksi haukkua.


Myös paino on saatu melko minimiin, laite painaa esimerkiksi noin 400 grammaa vähemmän kuin kutakuinkin ulkomitoiltaan vastaavan kokoinen (314 x 219 x 18 mm) 13-tuumainen MacBook Pro. Toisaalta se on liki 300 grammaa painavampi kuin Surface 3 Pro, mutta Microsoftin tabletti on myös ulkomitoiltaan sirompi tapaus.

Laitteen toisella sivulla on virtapainikkeen lisäksi kuulokeliitäntä, USB-portti, äänenvoimakkuuden säätö sekä näppärä painike, jolla voi estää näytön kuvan automaattisen kääntymisen laitteen asennon mukaan. Toisella kyljellä on USB/latausportti, toinen USB-liitin, kortinlukija sekä micro-HDMI-liitin. Tilan säästämiseksi USB- ja latausportin yhdistäminen on fiksu ratkaisu.


Yoga 3 Pro on ulkoisesti laadukas ja miellyttävä laitos. Sarana on sopivan jämäkkä ja toimii moitteettomasti ja saa ihmettelemään, miksei vastaava ratkaisu ole jo kannettavien koneiden standardi, kosketusnäytöllä tai ilman. Yoga 3 Prossa on pienet magneetit näytön ja näppäimistöosan ulkonurkissa, joten tabletiksi taittaessa laite pysyy napakasti kiinni eikä jää raolleen.

Ohuen ohut muotoilu on tyylikäs ja hyvin viimeistelty. Näppäimistö on tyypillisehkö littana läppärinäppis, mutta tuntuma on napakka ja taustavalo hyvä lisä. Touchpad-hiiri on kohtuullisen kokoinen, naksahtava ja monikosketusta tukeva malli, joskin aina siitä toivoisi vähän suurempaa.

kommenttia 2

tataka

Hybridit on tulevaisuutta mutta toivon mukaan hinnat alenee vielä korkeimmassa luokassa sekä amd saisi jotain sinne ylimpään luokkaan, carrizo varmaan ihan hyvä 15w verrattuna intelin broadwell 15 w mutta jollei valmistajat tarjoa muuta kuin surkeaa resoa, ei ssd ja halpamaisesti tehtyä niin huonompi juttu.

Lenovo mielestäni ylihinnoitteli tämän aivan liian ylös ja se resoluutio aiheuttaa ongelmia jollei windows 10 pelasta. Lenovo yoga 2 pro omistajan voin sen todeta.

Tosin lenovo yoga 3 on 15w broadwell ja mahdollista saada ehkä 940m nvidialla ja näyttö 14 tuumainen full hd mutta koko n. 2 pro kokoinen ulkomitoiltaan tosin hinta varmaan törkeä, saisi joku muu valmistaja tehdä myös erillisellä näytönohjaimella kuten lenovo tai edes amd carrizo 15w hybridejä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. helmikuuta, 2015 @ 15:51

hannibal_pjv

Well on tuo hinnaltaan ihan suhteessa Surface pro tappäreihin. Itse luultavasti päätyisin kuitenkin surface pro täppäriin. Se on kuitennin pienempi ja jos näppistä ei tartte, niin vielä pienempi. Näyttöhän tässä on messevä, vaikka vuoden pari pitää odotella, jotta siitä ei olisi haittaa.
Normikäyttöön jo nyt hyvä tosin...

Kommentoi artikkelia