Jo 14 vuotta teknologiayhtiö Applea toimitusjohtajana hallinnut Steve Jobs jättää yhtiön henkilökohtaisten syiden vuoksi. Uudeksi toimitusjohtajaksi hänen tilalleen nousee operatiivinen johtaja Tim Cook.
Muun muassa haimasyöpää poteva Jobs on ollut tammikuusta lähtien sairauslomalla, jonka aikana hänen virkaansa on hoitanut nyt toimitusjohtajaksi noussut Cook.
Jobsin mukaan hän ei enää omasta mielestään kyennyt hoitamaan toimitusjohtajan haasteita, minkä vuoksi hän päätti erota. Jobs kertoi jatkavansa hallituksen puheenjohtajana mikäli muut hallituksen jäsenet sitä haluavat. Hallitus noudatti Jobsin toivetta.
Muun muassa haimasyöpää poteva Jobs on ollut tammikuusta lähtien sairauslomalla, jonka aikana hänen virkaansa on hoitanut nyt toimitusjohtajaksi noussut Cook.
Jobsin mukaan hän ei enää omasta mielestään kyennyt hoitamaan toimitusjohtajan haasteita, minkä vuoksi hän päätti erota. Jobs kertoi jatkavansa hallituksen puheenjohtajana mikäli muut hallituksen jäsenet sitä haluavat. Hallitus noudatti Jobsin toivetta.
28 kommenttia
Jos kirjoittajan mielestä yhtiön hallituksen puheenjohtaja on jättänyt yrityksen niin täytyy hiukan ihmetellä. Eikös yhtiön hallituksen puheenjohtaja ole juurikin se, joka päättää kaikesta yhtiön muiden hallitusten jäsenten kanssa ja toimitusjohtajan tehtävä on toteuttaa tämä visio?
Silti mielenkiintoista nähdä, miten pörssikurssit reagoivat tähän uutiseen. Veikkaan, että arvo putoaa.
Vaikka vihaankin appleä sydämmen kyllyydestä nostan hattua jobsille urastaan. Vaikka jossakin hallituksessa nyt "taustaileekin" vielä tovit.
Tosin se on vain hetkellin vaikutus kursseihin.
Ja kuten täällä jo sanottiin, ilmoitus ei muuta juuri mitään. Tim Cook oli jo nyt väliaikaisena toimitusjohtajana, Steve Jobsin roolia on vähennetty asteittain sairastelun takia. Mitään suurempia muutoksia firman toimintaan ei tule tapahtumaan niin pitkään kun Jobs on hallituksen puheenjohtaja ja/tai hänen valitsemansa johtajat (Cook, Ive, Oppenheimer, Forstall, Schiller, Federighi, jne.) ohjaavat yrityksen toimintaa.
"I laughed nervously. After all, while it was customary for Steve to call during the week upset about something, it was unusual for him to call me on Sunday and ask me to call his home. I wondered what was so important?
So Vic, we have an urgent issue, one that I need addressed right away. I've already assigned someone from my team to help you, and I hope you can fix this tomorrow" said Steve. "I've been looking at the Google logo on the iPhone and I'm not happy with the icon. The second O in Google doesn't have the right yellow gradient. It's just wrong and I'm going to have Greg fix it tomorrow. Is that okay with you?
But in the end, when I think about leadership, passion and attention to detail, I think back to the call I received from Steve Jobs on a Sunday morning in January. It was a lesson I'll never forget. CEOs should care about details. Even shades of yellow. On a Sunday."
Ihan parhautta :D Tuossa on hyvin kiteytettynä se mitä apple on ja se miksi esim. iOS näyttää siltä miltä se näyttää, siinä on kaikki pienetkin detailit viimisen päälle mietitty. Ihan samoin esim iPhone 4:n ulkonäkö. Edelleenkin markkinoiden tyylikkäin luuri (makuasioita), siinä ei ole mitään turhaa tai ylimääräistä, sitäkin ulkonäköä ja ratkaisuja on mietitty varmaan jokusen aikaa vaikka siinä ei juuri mitään olekkaan.
Kun aina puhutaan siitä silmäkarkista niin silmäkarkin perimmäinen tarkoitus kuitenkin on tehdä ulkoasusta yhtenäinen ja helposti käytettävä/omaksuttava ja siitä iPhone toimii loistavana esimerkkinä.
Lainaus PBS-yhtiön dokumentista Triumph of the Nerds vuodelta 1996, jossa Jobs sanoo itse seuraavaa:
"Picassolla oli sanonta: hyvät taiteilijat kopioivat, loistavat taiteilijat varastavat, ja me olemme aina varastaneet häpeilemättä loistavia ideoita."
Steve Jobs siis lainasi Picasson lausetta. Jos luulet Picasson olevan pelkkä varas, niin suosittelen sinua tutustumaan taidehistoriaan. Kyseessä on yksi taidehistorian merkittävimmistä taiteilijoista.
Picasso tarkoitti lauseella, että "kopioinnissa" vain jäljennetään toisen taiteilijan teosta. Sen sijaan "varastamisessa" otetaan jonkun toisen taiteilijan teos, mutta luodaan uusi taideteos tuomalla siihen mukaan oma täysin uusi näkökulma.
Juuri näin Picasso toimi esimerkiksi luodessaan kubismin. Hän otti mallia esimerkiksi monista impressionistisen tyylisuunnan maalareista, mutta toi mukaan täysin uuden näkökulman. Loppu on taidehistoriaa.
Tämä tosin on täysin selvää kaikille jotka tuntevat taidehistoriaa. Valitettavasti aika harva tietää nykyään taidehistoriasta yhtään mitään. Jos olisit tiennyt asiasta, niin olisit ehkä tajunnut mitä Steve Jobs yritti sanoa.
Kyllä omenapojat yrittävät keksiä mitä ihmeellisempiä selityksiä :D
@21 Totta, eihän tavalliset pulliaiset mitään taiteesta tiedä.
Niin mieluusti kun haluaisin lukea juoruja normi julkkis tyyliin steven perhe elämästä ja elämästä muutenkin.. Missä on nämä lööpit? puhumattakaan Bill Gatesia tai Linus Torvaldsia vastaavat uutiset? ;)
Virallinen elämänkerta tarkoittaa sitä, että kirjan päähenkilöllä on veto-oikeus kirjan sisältöön. Siitä kirjasta selviää vain virallinen totuus ja sen näkökulma on pakostikin Steve Jobsin hyväksymä.
Uutta tietoa varmasti saadaan, mutta sopivan filtterin läpi.
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Su...n/1135269083325
Jatkossa siis saatetaan nähdä osittain suomalaista muotoilua applen tuotteissa.