Asus Eee Pad Transformer TF101: Tabletti valeasussa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Asus innovoi: me haluamme Tegra 3 -pohjaisen Transformerin


Aikaisemmissa testeissä olemme päätyneet siihen tulokseen, että tabletit ovat kalliita niiden kohtalalaisen rajallisiin käyttökohteisiin nähden. Tilanne on edelleen sama ja Asuksen Eee Pad Transformer on hyvä esimerkki siitä, miten nopeasti laitteiden ja tarvikkeiden yhteishinta nousee. Jos haluat todella saada Transformerista kaiken hyödyn irti, tarvitset myös telakointiaseman (mikä lisää 150 dollaria alla oleviin hintoihin).

Hinta
16 GB
32 GB
64 GB
iPad 2 (Wi-Fi)
$499
$599
$699
iPad 2
$629
$729
$829
iPad 2
$629 $729 $829
Xoom (Wi-Fi)
-
$499
-
Iconia Tab A500 (Wi-Fi)
$399
$499
-
Eee Pad Transformer (Wi-Fi)
$399
$499
-


Käytännössä tilanne on se, että Transformer ja telakointiasemat tulevat maksamaan enemmän kuin tehokkaampi perinteinen kannettava tietokone.

Muihin Android-tabletteihin verrattuna Eee Pad Transformer todella erottuu joukosta. Se kuitenkin erottuu joukosta vain, jos ostat myös telakointiaseman eikä yhdistelmä siltikään ole täydellinen. Hiiriohjaimesta puuttuu esimerkiksi mahdollisuus klikata hiiren oikealla näppäimellä. Sen puute tulee esiin erityisen hyvin, kun yrität työskennellä kahden dokumentin välillä tai kopioida URL-osoitteita paikasta toiseen. Loppupeleissä päädyt käyttämään sekä kosketuseleitä että näppäimistöä telakointiaseman hiiriohjaimen sijaan.

Vaikka tablettien suorituskyky ei olekaan huimaava verrattuna perinteisempiin tietokoneisiin, se riittää hyvin niihin tehtäviin joita tableteilla yleisesti tehdään. Kun tabletti alkaa muistuttaa enemmän kannettavaa tietokonetta, niiden heikko suorituskyky verrattuna oikeisiin kannettaviin tulee esille huomattavasti paremmin. Vaikka tablettien suorituskyky on kasvanut huimasti, 500 tai 600 eurolla saa huomattavasti enemmän tehoa, kun sijoittaa vähävirtaiseen x86-rautaan.



Suurin osa ihmisistä kirjoittaa virtuaalinäppäimistöllä huomattavasti hitaammin kuin fyysisellä näppäimistöllä. Naputtelun hitaudesta johtuen laitteen kohtalainen hitaus ei myöskään haittaa, sillä painallusten välissä on aikaa prosessoida kirjaimia. Kun mukaan otetaan fyysinen näppäimistö, kirjoitus nopeutuu ja komentojen väliset tauot alkavat erottua huomattavasti selkeämmin. Ongelma käy hyvin ilmi yllä olevalta videolta. Kun selaimeen syötetään hakusana, kirjaimet ilmestyvät ruudulle hitaammin kuin näppäimiä painellaan. Jos tulee tehneeksi virheitä, kirjainten pyyhkiminen on selvästi hidasta ja nykivää. Tämän kaltaiset pienet ongelmat tekevät tablettien vakavasti otettavasta käytöstä vielä hankalaa.



Kuten yhtiön tyyliin kuuluu, Asuksen Eee Pad Transformer osoittaa innovatiivista ajattelua ja telakointiasema asettaa sen selkeästi muusta joukosta erilleen. Kaikista hyvistä puolistaan huolimatta Transformerissa käytetty Tegra 2 -alusta ei tunnu olevan vielä valmis korvaamaan perinteisiä kannettavia tietokoneita. Tegra 3 saattaa olla jo kokonaan toinen tarina, mutta sen saapumista on odoteltava vielä jonkin aikaa.

Alkuperäinen artikkeli: Asus Eee Pad Transformer TF101: A Tablet In Disguise

Kommentoi artikkelia