Asus Eee Pad Transformer TF101: Tabletti valeasussa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Tosielämän testit


Tosielämän testit

Heti ensimmäisten tablet-testien kohdalla havaitsimme miten vaikeaa niiden suorituskykyä ja toimivuutta on mitata objektiivisesti ja toistettavasti.



Sulavuuden mittaaminen kameralla on tietysti helpoin tapa. Normaalit kamerat ovat kuitenkin auttamatta liian hitaita, sillä 29 ruudun sekuntinopeus ei riitä paljastamaan lagailuja eikä sen avulla voida mitata tarkkoja eroavaisuuksia. Myöskään sekuntikellosta ei ole apua, sillä ihmisen reaktiot eivät ole mittausväline tarkimmasta päästä. Tästä syystä käytämme testissä suurinopeuksista kameraa, joka tallentaa kuvia 1000 FPS nopeudella. Koska yksi ruutu tarkoittaa yhtä millisekuntia, sen perusteella voidaan mitata laitteiden suorituskykyä erittäin tarkasti.

Kaikki testin laitteet perustuvat hyvin samanlaiseen laitteistoon (kaksiytiminen Cortex-A9), mutta käynnistysaikojen erot paljastavat iOS:n olevan tehokkaammin optimoitu. Tässä tapauksessa on hyvä muistaa, että testissä mitataan kokonaissuorituskykyä. Vaikka kyseessä on sama prosessori, näytön paneeli saattaa vaikuttaa lopputulokseen, jossa mitataan myös vasteaikoja.



Kun mitataan selaimen käynnistysaikoja, Androidin Chrome jää selvästi jälkeen.



Input lag tarkoittaa sitä aikaa, joka kuluu näppäimen painalluksesta tekstin ilmestymiseen ruudulle. Se paljastaa miten nopeasti laite reagoi toimintoihin. Korkea input lag saa laitteen tuntumaan tökkivältä ja hankalalta käyttää.

Keskiverto parikymppisellä on noin 200 millisekunnin reaktioaika visuaalisesta stimulaatiosta, eli Eee Pad Transformerin toiminnassa voi havaita pientä viivettä. Koska toisilla Tegra 2 -pohjaisilla laitteilla viive on pienempi, voidaan Transformerin viiveen päätellä johtuvan ainakin osittain käytetystä IPS-paneelista, jonka vasteaika on tyypillisesti muita tekniikoita suurempi.

Kommentoi artikkelia