Core i7-2820QM: Sandy Bridge loistaa kannettavissa

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Quick Sync: tehonkulutus



Saadaksemme paremman kuvan Quick Syncin eduista mobiilipuolella, käytämme suojaamatonta 1080p BDAV-lähdettä kiintolevyltä testataksemme transkoodausta Cyberlinkin MediaEspresso 6.5:lla. Jos käytät MediaEspressoa Sandy Bridge -kokoonpanolla, Cyberlink käyttää pakkaajaa jonka Intel tarjoaa MediaSDK:n kautta, mikä sattuu olemaan firman rautapohjaisen pakkauksen ja purun avainkirjasto. näin ollen Cyberlink tarjoaa kaksi transkoodaustapaa: suorituskyky ja laatu. Tämä asetus on erillinen bitrate-asetuksesta, mutta se muuttaa vaihtelevan bittitaajuuden asetuksen rakeisuutta. Käyttämällä suorituskykyasetusta nopealiikkeiset kohtaukset eivät tule kääntymään yhtä hyvin, kuten myös tarkat yksityiskohdat. Käsittelemme tätä kuitenkin tulevassa artikkelissa traskoodauksen kuvanlaadusta.

Tänään olemme kiinnostuneita Core i7-2820QM -suorittimesta, ja haluamme huomauttaa, että tehonkulutuslukemat ovat muutakin kuin pelkkiä keskiarvoja. Ne ovat DC-piirin raportoimia kumulatiivisia teholukemia. Olemme integroineet arvot aika-akselilla, mutta raportoimme arvot kahden sekunnin välein kartoitussyistä. Nämä tulokset edustavat vaadittua energiaa transkoodauksen aikana näyttö 100 nitin kirkkaudella, Wi-Fi pois pälätä ja Balanced-virta-asetuksella. käytännössä siis eristämme SSD:n, LCD-paneelin, emolevyn ja suorittimen virrankulutuksen.




Käyttämällä suorituskykyasetusta Quick Sync käyttää odotetusti vähiten tehoa. CPU:n käyttöaste ei muutu paljoa purkamistehtävässä, mutta software-pohjainen purku kestää pitempään kuin laitteistopohjainen.




Kun asetus muutetaan suorituskyvystä laatuun suorituskykyero laitteistopohjaisen ja ohjelmistopohjaisen pakkauksen välillä on suurempi. Intelin softapohjainen purku on kohtalaisen tehokas, sillä CPU-käyttöaste pysyy alle 30%. Transkoodauksessa pakkausnopeus on juurikin merkittävin tekijä, ja tämän voi tarkistaa CPU-käyttöasteita katsomalla. Riippumatta siitä käyttääkö purkamiseen rautapurkua tai sovelluspohjaista purkua suorituskyky pysyy samankaltaisena.

MediaEspresso 6.5 Trasnkoodaus
mm:ss
Suorituskyky
Laatu
Laitteistopohjainen pakkaus/purku
Time: 00:48
Avg CPU %: 15.1
Power (W): 35.6
Time: 00:44
Avg CPU %: 11.3
Power (W):39.9
Laitteistopakkaus/ohjelmistopurku
Time: 2:51
Avg CPU %: 23.2
Power (W): 31.8
Time: 2:49
Avg CPU %: 22.8
Power (W): 35.0
Ohjelmistopakkaus/laitteistopurku
Time: 1:18
Avg CPU %: 51.7
Power (W): 59.4
Time: 2:27
Avg CPU %: 75.8
Power (W): 63.8
Ohjelmistopohjainen pakkaus/purku
Time: 2:32
Avg CPU %: 52.7
Power (W): 56.1
Time: 3:30
Avg CPU %: 80.6
Power (W): 59.1


Taulukkoa tarkastellessa voidaan huomata muutama mielenkiinoinen trendi. Yleisesti kaikki voidaan jakaa laitteistpohjaisen ja ohjelmistopohjaisen pakkauksen mukaan. Yllättäen, käyttämällä laatuasetusta transkoodaus kestää vähemmän aikaa transkoodata käyttämällä laitteistopohjaista purkua ja pakkausta kuin suorituskyasetuksella. Osa tästä johtuu rautapohjaisen pakkaajan optimoinnista prosessille. Säilyttämällä laatu toimintojen limitys on tehokkaampi. Ohjelmistopohjaisella purkajalla ei ole juuri vaihtoehtoa suuntaan tai toiseen. Sen on vain käytettävä CPU:n raakaa voimaa.

Olit sitten pakkaamassa elokuvia iPadille tai leikkaamassa tiedostoa YouTubea varten, Quick Sync on paras vaihtoehto kun se on tarjolla. Sen avulla tehtävä voidaan tehdä nopeasti ja pienellä tehonkulutuksella, mikä auttaa jos toimit akkuvirralla. On harmi, että Quick Sync ei ole saatavilla työpöytäkäytössä jos käytät erillistä näytönohjainta, mutta mobiilipuolella se on todennäköisesti saatavilla. Tästä syystä halusimme omistaa hieman aikaa sen tehonkulutuksen testaamiseen.

Kommentoi artikkelia