Kuvanlaatu testissä: GeForce vastaan Radeon HQV 2.0 -testissä
Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila
Kuvanlaatu testissä: GeForce vastaan Radeon HQV 2.0 –testissä
Olemme käyttäneet videokuvan laadun mittaamiseen HQV 1.0 –versiota jo muutaman vuoden ajan ja nyt olemme hiljalleen siirtymässä uudempaan 2.0-versioon. Uusin versio on huomattavasti monimutkaisempi ja vaativampi kuin aiemmat, mutta lukijat eivät tee mitään pelkillä pistemäärillä, jos niitä ei osata tulkita. Tämän vuoksi esittelemme lukijoillemme askel askeleelta mitä HQV-testin eri pistemäärät tarkoittavat.
Emme kuitenkaan halua käydä läpi pelkkiä arvosteluperusteita, vaan käymme samalla läpi myös laajan valikoiman erilaisia näytönohjaimia. Tämän artikkelin jälkeen on pistemäärien merkitykset ovat selkeämpiä ja tiedämme tarkkaan, mitkä näytönohjaimet loistavat kuvanlaadullaan HD-videoiden toistossa.
Ei siis hukata aikaa pohjustukseen, vaan käydään töihin.
Ajurien asetukset testissä
Näytönohjainvalmistajien mielestä ajureiden asetukset pitäisi vaihtaa ja optimoida jokaiseen testiin erikseen parhaiden pistemäärien saavuttamiseksi. Mielestämme se ei kuitenkaan antaisi totuudenmukaisia tuloksia, sillä kuinka moni käyttäjä säätää näytönohjaimen ajurit uudelleen aina elokuvan kohtauksen vaihtuessa? Pidämme siis ajurit tietyllä asetuksella koko testin läpi, jotta tulokset vastaavat paremmin todellista tilannetta.
Jopa halvimmissa näytönohjaimissa saattaa löytyä samat ajureiden säädöt kuvanlaadulle kuin kalliimmissakin versioissa. Joissain tapauksissa halvemman hintaluokan näytönohjaimet eivät kuitenkaan selviä kaikista kuvanparannustoimenpiteistä kuten kohinan poistosta tai dynaamisesta kontrastista ilman nykimistä. Tavoitteena onkin löytää jokaiselle kortille parhaan kuvanlaadun tarjoavat asetukset, joilla videokuva pyörii ilman ruutujen tiputtelua. Näillä tekniikoilla pitäisi löytyä parhaat realistiset tosielämää vastaavat pistemäärät
.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään