Testissä kahdeksan 5.1- ja 7.1-kanavaista kuulokemikrofonia pelikäyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Cooler Master CM Storm Sirus


Cooler Master on toinen yhtiö, joka on laajentamassa tuotevalikoimaansa myös kuulokkeiden puolelle ja sen Sirus on osa CM Storm -brändiä, joka on suunniteltu erityisesti pelaajille. Kuulokkeet sisältävät 5.1-kanavaisen äänentoiston erillisten fyysisten elementtien avulla.



Tämän headsetin hinta kohoaa jo 115 dollariin. Kuulokkeet vaikuttavat ulkoisesti laadukkaammilta ja ne myös tuntuvat sopivan päähän paremmin verrattuna Artcticin tarjontaan. Ulkonäkö on tyylikäs ja erityisen vakuuttavalta näyttää molemmista kuulokkeista löytyvä valaistu punainen logo. Painoa on kertynyt kohtuulliset 377 grammaa, mikä ei vielä tuntuisi olevan liikaa. Pidemmissä pelisessioissa kuulokkeiden tiukka puristus alkaa kuitenkin tuntua päässä.



Mikrofonin saa pois käytöstä nostamalla sen sangan yläasentoon. Kun mikrofoni ei ole päällä, sen punainen merkkivalo sammuu. Testien perusteella mikrofoni tuntuisi aiheuttavan jonkin verran taustakohinaa ja taajuusvaste kuulostaa ylikirkkaalta. Lopputulos on silti kohtuullisella tasolla, vaikka laatu jää selvästi testin parhaimmistosta.





Siruksen kuulokeosioita katsellessa ei uskoisi ihan heti, että ne sisältävät itse asiassa neljä erillistä kaiutinta. Keski-, etu- ja takakaiuttimet ovat kaikki 30 mm kokoisia ja bassokaiuttimelle on varattu 40 mm elementti. Kuulokkeiden kerrotaan toistavan ääniä 10 Hz:n ja 20 kHzn:n välillä. Suhteellisen suuri subwoofer on niin tehokas, että sen voi halutessaan säätää myös ihan liian kovalle.



Cooler Master kutsuu ohjainyksikköään nimellä "Tactical mixing console". Säätimiä löytyy kuulokkeiden ja mikrofonin mykistämiseen ja äänenvoimakkuuden säätöön sekä yksittäiset tasotäätimet eri kanaville. Ohjainyksikkö sisältää myös USB-liitäntäisen äänipiirin, jos äänen prosessoinnin haluaa jättää kuulokkeiden itsensä vastuulle. Iso pyöreä valitsin on tasainen säätää ja tarpeeksi painava, jotta se pysyy hyvin paikallaan pöydälle asetettuna. Se tuntuu paljon paremmalta ratkaisulta kuin johtoon kiinnitetty pieni kaukosäädin muutamalla erillisellä nappulalla.



Cooler Masterin kuulokemikrofonin voi liittää koneeseen myös perinteisillä analogisilla audioliittimillä, jos äänen prosessoinnin haluaa tapahtuvan äänikortin puolella. Analogisten liitäntöjen yhteydessä näkyvä USB-kaapeli tarjoaa virtaa kuulokkeiden valaistuille logoille.

Jos kuulokkeet liitetään koneeseen analogisilla liitännöillä, kaikki äänensäädöt on luonnollisesti tehtävä tietokoneen asetuksista.

Jos päädyt käyttämään USB-liitäntää, CM Storm Sirus -sovellus tarjoaa lisää asetuksia kuulokkeiden säätämiseen. Sovellusta ei toimiteta kuulokkeiden mukana, mutta Cooler Master tarjoaa latauslinkin sivustolle, josta paketin voi ladata.



Kaiuttimien asetuksista voi ottaa käyttöön erilaisia surround-tiloja.



taajuuskorjain-sivulta voi nimensä mukaisesti hienosäätää äänen taajuuksien voimakkuutta.



Flex Bass II -sivu tarjoaa tarkemmat säädöt bassotaajuuksien hallintaan.



Ympäristön asetukset -sivulta löytyy mahdollisuus asettaa esimerkiksi virtuaalinen huoneen koko sekä muita ympäristöön liittyviä asetuksia.



Xear SingFX tarjoaa useampia reaaliaikaisia efektejä äänen muuntamiseen. Tarjolla on esiasennetut profiilit piirretyille, hirviöille sekä nais- ja miesäänille. Ääniprofiileita ei voi muokata erikseen. Huomasimme myös, että efektien käyttäminen aiheuttaa äänentason tipahtamista.



Viimeiseltä sivulta löytyy mahdollisuus säätää virtuaalisten kaiuttimien sijaintia.



Cooler Masterin paketista löytyy ohjausyksikkö, analogiset kaapelit, vaihtoehtoiset kangaspäällysteiset korvapehmusteet (jotka ovat mukavammat kuin normaalisti käytetyt nahkaiset pehmusteet) sekä pikaopas käyttöönottoa varten. Tarjolla ei ole erillistä ajuri-cd:tä, mutta pikaoppaasta löytyy osoite, josta ohjelmiston voi ladata.

Kommentoi artikkelia