Adobe CS5 suorituskyky: 64-bittinen, säikeistetty ja CUDA-kiihdytetty
Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia
Premiere CS5 (AME Export)
Kannattaa tutkia numeroita. Aiemmassa testissä CS4-versiolla hitain AME Export –aika oli 26:03 (2 ydintä ilman Hyper-Threadingia). Paras aika oli 8:59 (12 säiettä, HyperThreading). Vastaavat numerot CS5:n tapauksessa ovat 17:34 (2 ydintä, ei Hyper-Threadingia) ja 4:15 (12 säiettä, Hyper-Threading ja CUDA-kiihdytys käytössä). Tuloksissa näkyy selkeää parantumista, mutta olemme silti hieman pettyneitä kaikesta huolimatta. Tulokset eivät olleet niin selkeän paljon parantuneita kuin olimme toivoneet. Edelliseen versioon nähden CS5 on siirtynyt 32-bittisestä koodista 64-bittiseen, käytössä on huomattavasti paljon enemmän muistia ja käytössä vieläpä satunnaisesti eeppisen tason suorituskykyä antava Mercury-videomoottori ja silti CS5 suoriutui testiä vain noin kaksi kertaa nopeammin.
Vaikka 2x parannus onkin kaukana siitä 10x suorituskyvyn kasvusta mitä renderöintitestissä nähtiin, tämän asian voi laittaa oikeaan mittakaavaansa. Jos olisit ammattilainen tekemässä videotuotantoa 300 dollarin tuntihintaan, maksaisitko 1500 dollaria siitä, että tiedoston exporttauksen käytetty aika lyhenisi puoleen? Ihan varmasti. Ajalla 5:27 neliytiminen kokoonpano HT:lla ja CUDA-kiihdytyksellä pärjää erittäin hyvin verrattuna CS4-version tulokseen. Ja reiluuden vuoksi on mainittava, että kuten aiemmin mainittiin, testeissä käytettiin ruudun tuplausta, mikä on pääasiassa CPU:ta kuormittavaa työtä. Jos kyseessä olisi ollut GPU-painotteinen tehtävä, tuloksetkin olisivat olleet huomattavasti vaikuttavampia.
Johtopäätöksenä voidaan sanoa, että Premiere Pro:n kanssa kannattaa käyttää vähintään neliytimistä prosessoria ja Hyper-Threadingia sekä CUDA-kiihdytystä, mikä käytännössä tarkoittaa nimenomaan CS5-version käyttöä.
CPU-kuormituksen taulukoista voidaan päätellä, että jos haluaa tehdä tiedostoa exporttaavalla tietokoneella muutakin samaan aikaan, on syytä hankkia 12 säiettä yhtäaikaisesti ajava prosessori. Kaikki muut kokoonpanot näyttävät lähes koko ajan yli 90% kuormituslukemia.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään