Aika päivittää: vertailussa 10 SSD-asemaa 240 - 256 gigatavun kapasiteetilla

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Corsair Neutron GTX ja Neutron





Kun yhä useampi yhtiö tuo markkinoille samaan muistiin, ohjaimeen ja ohjelmistoon perustuvia SSD-asemia, tarve joukosta erottumiselle on suurempi kuin koskaan. Yleensä siihen pyritään hintakilpailulla. Se on tietysti hyvä keino saada ostajat innostumaan tuotteista, mutta toisaalta ei niin hyvä yrityksen kannattavuuden kannalta.

Moniin muihin tämän artikkelin valmistajiin verrattuna Corsair on varsinainen SSD-markkinoiden veteraani. Yhtiö pyrkii erottautumaan tulokkaista tekemällä muutoksia siihen yhteen komponenttiin, joka on muuteltavissa eli ohjaimeen. Corsairin uudet Neutron- ja Neutron GTX -asemat perustuvat uuteen Link_A_Median valmistamiin LM 87800 -ohjaimiin ja ne on tarkoitettu yhtiön aiempien SandForce-pohjaisten asemien seuraajaksi. Meillä ei ole kovin tarkkoja tietoja Corsaisin käyttämistä uusista ohjaimista, mutta tiedämme sen, että ne eivät ole SandForce-ohjainten tapaan riippuvaisi käsiteltävän datan laadusta ja että ne perustuvat kahdeksankanavaiseen arkkitehtuuriin.



Parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi Corsair on varustanut sarjan nopeimman Neutron GTX -aseman Toshiban valmistamalla Toggle-mode DDR NAND -muistilla, kun taas Neutron on saatu hinnoiteltua alemmas käyttämällä 25 nm synkronista ONFi-yhteensopivaa flash-muistia.

Molempien asemien mukana toimitetaan kiinnikkeet. Molemmille asemille tarjotaan myös viiden vuoden takuu, mikä kuulostaa erittäin hyvältä.



Suorituskykynsä puolesta Neutron-asemat tarjoavat vaikuttavia tuloksia. Kun jononsyvyys on yksi, 4 KB satunnaislukunopeus alkaa 25 megatavusta sekunnissa (mikä on tyypillinen nopeus suuressa osassa testaamiamme asemia). Kun samanaikaisten I/O-pyyntöjen määrä kasvaa 32 saakka, kokonaissiirtonopeus nousee lähes 350 megatavuun sekunnissa, mikä vastaa karkeasti ottaen 90 000 IO-operaatiota sekunnissa (IOPS). Satunnaisten kirjoitusoperaatioiden osalta Neutron-asemat ovat vastaavia SandForce-asemia hitaampia. Toisaalta niiden nopeus ei kärsi, vaikka käsiteltävänä olisi pakkautumatontakin dataa.





Suurimassa osassa testejä Neutron ja Neutron GTX antavat paljolti samanlaisia tuloksia. Merkittävin ero tulee esiin 128 KB peräkkäiskirjoitustestissä, jossa nopeamaan Toggle-mode DDR-muistiin perustuva Neutron GTX ottaa johtoaseman lähes 100 megatavun erolla sekunnissa, kun jononsyvyys on yli kaksi.

kommentti 1

hannibal_pjv

Näissä artikkeleissa olisi hyvä tehdä pikainen tarkistus myös suomen hintojen mukaan, vaikka muuten käännösartikkeli olisikin. Eli taulukkoon mukaan myös Suomen hinnat, niin näitä voi täällä oikeasti hyödyntää.

Kommentoi artikkelia