AMD A8-3500M APU: Llano saapuu kannettaviin

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Ajurit ja AMD Steady Video



Ajureiden 11.4-versiosta lähtien AMD on alkanut kutsua Catalyst Control Centeriä puhdasverisissä AMD-kokoonpanoissa (AMD:n prosessori ja näytönohjain) AMD Vision Control Center -nimellä. Intel+Radeon-järjestelmissä ajurit kulkevat edelleen tutulla CCC-brändillä.

Onko VCC:llä ja CCC:llä sitten jotakin käytännön eroa? –Ei oikeastaan, kyse on lähinnä markkinointijiposta. Ohjelmisto toimii uudella nimellä samaan tapaa kuin aiemminkin, mutta muutama uusi ominaisuuskin on eksynyt mukaan. Ajureista löytyy esisäädettyjä virransäästöprofiileita, jotka on suunniteltu toimimaan optimaalisesti eri käyttötilanteissa. Käyttäjä voi yödyntää valmiita profiileita tai säätää itselleen juuri sellaiset asetukset, jotka sopivat kaikkein parhaiten juuri omaan käyttöön

Dual Graphics

Uusista ajureista löytyy muutama uusi Dual Graphicsiin liittyvä säätönamiska. Yksi tällainen on Switchable Graphics, jonka jokainen läppärikäyttäjä löytää ajureiden Power-välilehden alta, kunhan kone vain tukee sitä.



Switchable Graphicsin avulla voi säätää haluamansa grafiikka-tilan jokaiselle sovellukselle erikseen. Jos asetat ohjelman toimimaan High Performance -tilassa, niin Dual Graphics aktivoituu automaattisesti ohjelman käynnistymisen yhteydessä. Power Saving -tilassa ohjelma toimii kokoajan APU:n näytönohjaimen varassa ja tehonkulutus pysyy aisoissa. Halutessasi voit käskeä ajureita muistuttamaan grafiikka-tilan määrittämisestä aina uuden ohjelman käynnistymisen yhteydessä. Jos käytät Dual Graphicsia, niin muista käydä klikkaamassa CrossFire päälle ajureista. Muuten ominaisuus ei toimi.

AMD Steady Video

Kotivideot kuvataan yleensä käsivaralta, joten kuva on poikkeuksetta enemmän tai vähemmän epästabiili. Eri yhtiöt ovat kehittäneet ongelmaan jo ohjelmistollisia ratkaisuja, ja AMD:kin on hypännyt kelkkaan mukaan omalla Accelerated Parallel Processing (APP) -hankkeeseen kuuluvalla AMD Steady Video -ominaisuudella. Steady Video sisällytetään Catalysteihin kesäkuussa ilmestyvien 11.6-ajureiden myötä.



Vaikka kuvanvakauttaminen onkin jälkikäteen erittäin työläsprosessi, jossa pitää ottaa useita eri muuttujia huomioon, niin AMD Steady Video onnistuu tehtävässään erinomaisesti.

Käyttöliittymä

AMD:n ajureiden käyttöliittymää on uudistettu maltillisesti. Vanhat check boxit on vaihdettu graafisesti miellyttävämpiin kytkimiin, joiden väritys paljastaa onko toiminto päällä vai ei. Vihreä tarkoittaa että ominaisuus on aktivoitu, ja punainen tietysti päinvastaista. Tämän lisäksi mitään olennaisia muutoksia ajureideiden käyttöliittymään ei ole tehty.

kommenttia 2

KalikoJak

Erittäin mielenkiintoinen artikkeli. :) Yllättävän paljon on vielä tekemistä ennen kuin nämäkään APU:t saavat täyden potentiaalinsa. Mutta toisaalta kun haluaa ympätä dual graphicit, ja hienoahan se on, niin on siinä varmaan tekemistä ajureiden kanssa. :p

Mutta ennen kaikkea hienoa AMD! minulta löytyy ainakin uskoa näihin tuotteisiin. :)

Seuraava läppärini taitaa olla kuitenkin syönyt trinityn koska sen verran hyvin porskuttaa vielä vaikka 3 vuotta vanha. ;)

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

BPVest

Tän testin poti olla kannettavista tietokoneista?

HandBrake CLI, MainConcept Reference v2, Autodesk 3ds Max 2010, Adobe Premiere Pro CS5, Adobe After Effects CS5, Cinebench, Blender, Adobe Photoshop CS 5

Testisoftat ainaki viittaa johonki ihan muuhun.

Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..

Kommentoi artikkelia