Blu-ray 3D PC:llä: Tom's Hardwaren katsaus
Artikkelin kirjoittaja: Matti Robinson | 0 kommenttia
Testitulokset: Prosessorin käyttöaste
Testimme osoittautuivat hankalimmiksi kuin uskoimmekaan. Suurin sudenkuoppa oli, ettei mikään käytössä ollut ohjelma antanut meitä ottaa pois käytöstä näytönohjainten MVC-kodekin rautadekoodausta. PowerDVD:n asetusten muutoksia olla ei ollut minkäänlaista vaikutusta, kun ohjelma näytti edelleen tukeutuvan Nvidian VP4-moottoriin MVC-dekoodauksessa.
Jotain käyttökelpoista tulosta voimme kuitenkin saada ulos, onhan HTPC-kokoonpanon ja itserakentamamme kokoonpanon näytönohjain sama GeForece GT 240. Tällä tavoin saimme tietoa prosessorin kuormituksesta eri suorittimilla kun näytönohjain oli sama:
Kaksiytiminen Pentium G6950 käy noin 20 prosentin kuormituksella Blu-ray 3D –toiston aikana (Gefore GT 240 hoitaa dekoodauksen). Core i7-920 suoriutuu pienemmällä vaivalla kun kuormitus on noin kymmenen prosenttia.
Rautapohjaista kiihdytystä emme ehkä saa kytkettyä pois, mutta voimmehan asentaa koneisiin MVC-kodekkia tukemattoman näytönohjaimen. Alla on vertailtu miten GeForce GT 240 vertautuu GeForce GTX 260 Core i7-järjestelmässämme:
Ero prosessorin käyttöasteessa on huikea. GT 240 –kokoonpanossa kuormitus on vain kymmenen prosentin luokkaa, kun GeForce GTX 260:n kohdalla kuormitus nousee 2,5-kertaiseksi.
Kuvaajista ei vielä saa oikein selvää, että millä prosessorilla 3D-elokuvien toistaminen vielä onnistuu kun näytönohjain ei tue MVC:tä. Tutkimme seuraavaksi Athlon II –prosessorin suorituskykyä.
Kuten näet, kolmiytiminen Athlon II X3 440 (3 GHz) on jo hätää kärsimässä työtaakan edessä. CyberLinkin ohjelmisto näyttäisi tukevan monisäikeisyyttä, joten neljällä ytimellä Athlon pärjää jo vähän paremmin. Näkemämme perusteella 3D-elokuvien toisto onnistuu sujuvasti kolmiytimellisellä prosessorilla (3 Ghz) tai matalemmalla taajuudella (2,5 GHz) tikittävällä neliydinprosessorilla.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään