OCZ Octane 512 GB SSD: Indilinxin Everest-ohjaimen ensiesiintyminen
Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia
Testitulokset: Suorituskyky 4 KB satunnaisoperaatioissa
Yleistä suorituskykyä mittaavat testit kuten Storage Bench tai PCMark ovat toki hyödyllisiä, mutta ne eivät silti anna erityisen tarkkaa kuvaa aseman suorituskyvyn hienojakoisimmista yksityiskohdista. Siksi on kuitenkin tärkeää tutkia myös aseman suorituskyky erikseen satunnaisten luku- ja kirjoitusoperaatioiden sekä peräkkäisten luku- ja kirjoitusoperaatioiden tapauksessa.
Jononsyvyydellä yksi 512 GB Octane saavuttaa satunnaisten lukuoperaatioiden nopeudeksi noin 120 MB/s. Se on nopeampi kuin monille kilpaijlijoilla Mutta kun jononsyvyyttä kasvatetaan, OCZ:n tuorein SSD alkaa suorituskykynsä puolesta muistuttaa enemmän Crucialin 64 GB m4-asemaa. Se on siis kohtalaisen hidas ja itse asiassa 120 GB Vertex 3 päihittää 512 GB Octanen jokaisella jononsyvyydellä.
Äskeisen kappaleen tulokset kannattaa kuitenkin pitää tietyssä perspektiivissä, sillä OCZ on tarkoittanut Octanen laajemmalle yleisölle kuin huippuunsa viritetyt toisen sukupolven SandForce-ohjaimeen perustuvat asemat. Kun huomioidaan aseman kohderyhmä ja yllä olevat alle keskinkertaiset tulokset, se saattaisi olla merkki "riittävän hyvästä suorituskyvystä" ja sitä myöten asianmukaiselle tasolle asettuvasta hinnasta per gigatavu. Tässä on kuitenkin kaksi ongelmaa: tällä hetkellä 512 GB Octane ei ole erityisen houkuttelevan hintainen eikä meillä ole mitään käsitystä pienempien mallien suorituskyvystä.
Octanen satunnaisia kirjoitusoperaatioita esittävät tulokset eivät myöskään ole yllätys. Suuri osa käyttöjärjestelmistä vie tilaa noin 16 gigatavun verran. Kun testissä mitataan 16 gigatavun mittaista aluetta, Octane on noin 10 MB/s hitaampi kuin 300 GB Intel SSD 320. Kyseessä ei kuitenkaan ole erityisen realistinen testiasetelma työpöytäkäyttöä ajatellen. Kun jononsyvyyttä lasketaan aina yhteen asti, 512 GB Octane on noin 7 MB/s nopeampi kuin sama Intelin asema, mutta silti jäljessä useimpia muita asemia. Jos omat käyttötapasi painottuvat satunnaisiin kirjoitusoperaatioihin, Octane on melko lailla hitaampi kuin SandForce-ohjaimiin perustuvat kilpailijansa. Toisaalta taas samaan tulokseen voi tulla jo pelkästään asemien teknisten tietojen perusteella.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään