OCZ Octane 512 GB SSD: Indilinxin Everest-ohjaimen ensiesiintyminen
Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia
Testitulokset: Suorituskyky peräkkäisoperaatioissa verrattuna tiedoston kokooon
Kaikki Iometer-sovelluksen testit ajetaan jononsyvyydellä yksi, mikä vastaa parhaiten tyypillistä työpöytäkuormitusta, johon asema on suunniteltu. Ei ole silti erityisen vaikeaa keksiä tilannetta, jossa tehokäyttäjä onnistuu nostamaan jononsyvyyden korkeammaksi ja niissä tilanteissa SSD erottuu erityisen hyvin edukseen perinteisiin kiintolevyihin verrattuna.
Tässä testissä käytetään tallennuslaitteiden testaukseen tarkoitettu ATTO-sovellusta, jolla testataan 2 GB kokoisia peräkkäisiä luku- ja kirjoitusoperaatioita käyttäen jononsyvyyttä kaksi. Miksi vain kaksi? Suuremmallakin kuormalla SSD-asemat käsittelevät I/O-komentoja niin nopeasti, että jononsyvyys nousee erittäin harvoin yli kahteen tai kolmeen keskiverto työpöytäkäytössä. Tämä on käynyt ilmi useammissa pelitesteissä yhä uudelleen ja uudelleen.
Toinen syy ATTO:n käyttämiseen on mahdollisuus testata helposti erikokoisia siirrettäviä tiedostoja. Vaikka 128 KB on melko standardi kokoluokka peräkkäisoperaatioiden testaamiseen, myös isommat tai pienemmät tiedostokoot ovat tietysti relevantteja.
Kun jononsyvyys on kaksi, OCZ:n Octane suoriutuu testistä paljolti samaan tapaan kuin Intelin 250 GB SSD 510. Crucialin 512 GB m4 suoriutuu hieman paremmin, mikä johtuu paljolti sen uudemmasta ohjelmistosta. Silti Samsung on edelleen kärkipaikalla peräkkäisiä operaatioita mitattaessa. Samsungin 256 GB 830-mallin etumatka on kuitenkin lähes olematon, joten tämän perusteella testille ei kannata julistaa selvää voittajaa.
OCZ:n Vertex 3 jättää muut helposti jälkeensä kun siirrettävän tiedoston koko on yli 16 KB. Sen SandForce-ohjain kuitenkin hyötyy huomattavasti sille tarjotusta pakkautuvasta datasta. Jos samalle asemalle tarjottaisiin pakkautumatonta dataa muutoin samoilla asetuksilla, kokonaissiirtonopeus tipahtaa noin 240 MB/s (kun käytetään 128 KB lohkoja).
Octanen Everest-ohjain ei välitä datan pakkautuvuudesta. Sen vuoksi peräkkäisoperaatioiden nopeudet eivät vaihtele riippuen siitä millaista dataa laitteeseen syötetään. Yleisesti ottaen suorituskyky muistuttaa edelleen Intelin SSD 510 -asemaa. Se on kohtalaisen hyvä tulos ja jopa 60 - 70 MB/s enemmän kuin Crucialin isoimmilla asemilla.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään