Testissä neljä ylikellotettua GeForce GTX 580 -näytönohjainta

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Loppuyhteenveto



Kellotaajuuksien ollessa niin lähellä toisiaan, muut ominaisuudet kuten hyvä jäähdytys ja melutaso lienevät tärkeimmät syyt premium-kortin valintaan. Suorituskyky ei ole tässä tapauksessa tärkein tekijä valitessa näiden korttien välillä, erot eivät ole tarpeeksi suuret oikeuttaakseen korkeampaan hintaan.

Gigabyte GV-N580SO-15I Super Overclock

Gigabyten korttissa on testin korkeimmat kellotaajuudet. Myös jäähdytin on selvästi hiljaisempi kuin referenssimalli. Zotacin VF3000N:llä varustettu GTX 580 AMP^2! on hieman hiljaisempi, mutta Gigabyten kortti on selvästi halvempi.

Korkeimmalla tuuletinnopeudella Gigabyten kortti on hiljaisempi kuin Sparklen X580 perusnopeudella. Tästä syystä Gigabyten Super Overclock on hyvä valinta niille, jotka kaipaavat hiljaista jäähdytystä, mutta eivät halua panostaa nestejäähdytykseen.

MSI N580GTX Twin Frozr II/OC

MSI:n kortin paras etu on testin muihin kortteihin nähden halvempi hinta. MSI Twin Frozr II -jäähdytin on kilpailukykyinen, ja pitää kortin yhtä viileänä kuin Gigabyten Windforce 3x, ja melkein yhtä hiljaisena.

Vaikka sen tehdaskellot ovat alhaisemmat kuin testin muiden korttien, se ylikellottuu helposti samalle tasolle.

Calibre X580 Captain

Calibre on erikoisin testin korteista, sillä se keskittyy raa'an suorituskyvyn sijaan useamman näytön käyttöön. Siinä on testin toiseksi korkeimmat tehdaskellotaajuudet, mutta kortin valintaperusteena tulee olemaan Calibren Maxwide-teknologia, joka mahdollistaa maksimissaan neljän näytön käyttämisen yhtä aikaa. Normaalisti Nvidian kortit tukevat Surroundia vain SLI:ssä, mikä on selvä heikkous verrattuna AMD:n kortteihin.

Vaikka on hienoa, että Sparkle tarjoaa kilpailijan AMD:n Eyefinity-korteille, siinä on rajoituksensa. Vain yksi näyttö voidaan kiinnittää DVI:n kautta, ja loput näytöt on kiinnitettävä mini DisplayPort -liitäntöjen kautta. AMD:n kortit eivät ole samaan tapaan rajoitettuja. Toinen ongelma kortissa on sen referenssijäähdytin, joka on selvästi äänekkäämpi kuin testin muut kortit. Ottaen huomioon, että tämä on Sparklen premium-brändin kortti, olisi siihen voinut panostaa enemmän.

Sparklen suurin ongelma on kuitenkin hinta ja saatavuus. X580 Captain ei ole saatavilla tällä hetkellä Suomesta, ja Yhdysvalloissa sillä on hintaa 649$, lähestulkoon saman verran kuin GTX 590. Kilpailija tälle kortille on GTX 570 SLI, mikä myös mahdollistaa useamman näytön käyttämisen DVI:n kautta, toimii nopeammin ja on myös halvempi.

Ainoat kortille jäävät edut on halvemman emolevyn käyttö, tai 3 Gt:n malli, sillä GTX 570 -kortteja ei ole 3 Gt muistilla varustettuna, tai emme ainakaan ole vielä törmänneet sellaiseen. 3 Gt:n muistimäärä ei kuitenkaan liene tarpeellinen kuin useamman näytön resoluutioilla, ja siinä tapauksessa korttejakin on parempi olla kaksi suorituskyvyn takaamiseksi.

Zotac GeForce GTX 580 AMP^2! Edition

Zalmanin VF3000N-jäähdytin lyö pöytään alimman melutason ja lämpötilan. Lisäksi tämä kortti on testin ainoa 3 Gt muistilla varustettu. Muistista hyötyminen tosin vaatinee useamman näytön kokoonpanoa, ja siis toista vastaavaa korttia SLI-kokoonpanoon. Kortti on myös kookas, joten sen kanssa on otettava huomioon sen viemä tila, joka saattaa tehdä SLI-kokoonpanosta hankalan.

Zotacin kortti on testin ainoa, jonka mukana tulee peli (Assassin's Creed: Brotherhood). Se on myös kohtuullisen kallis 550 € hintaan, mutta aftermarket-jäähdytys takuulla ja ongelmitta on varmasti monelle korkeamman hinnan arvoista

kommenttia 3

matiask86

kurttio matias

Anonymous User

Just wish to say your article is as asnnoishitg. The clearness to your put up is simply great and i could think you are a professional in this subject. Well with your permission let me to grasp your feed to stay updated with imminent post.

Anonymous User

ico47L <a href="http://inescrsojfqu.com/">inescrsojfqu</a>

Kommentoi artikkelia