ASRock E350M1: AMD:n Brazos saapuu työpöydille

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: Hyötykäyttö





Tehokkasti säikeistetty Photoshop CS5 –testi selvästi suosii vähävirtaista Athlon II –prosessoria. Myös Intelin Celeron SU2300 pärjää hyvin ja sitä seuraa AMD:n E-350. Atom/Ion-yhdistelmä jää pitämään perää.



Jos ASRock E350M1 on millään tapaa hyötykäytössä, se erittäin luultavasti joutuu myös yhdistetyksi skanneriin ja tekstintunnistusohjelmistoon. AMD:n työpöytäarkkitehtuuri luonnollisesti ottaa kärkipaikan tässä testissä. Celeron, E-350 ja Atom ovat kaikki neljän minuutin sisällä toisistaan (mikä on nopeille prosessoreille ikuisuuden mittainen aika, mutta suhteellisesti paljon vähemmän vähävirtaisten prosessoreiden tapauksessa).



WAW-tiedoston kääntäminen MP3-muotoon on myös kohtuullisen todennäköinen käyttöskenaario myös näille vähävirtaisemmille kokoonpanoille. Tulokset ovat mielenkiintoisia. Lame ei ole säikeistetty, joten 2,8 GHz:n taajuudella toimivan prosessorin johtoasema ei ole mikään yllätys. Yllättävämpää on Intelin 1,2 GHz:n taajuudella toimivan Celeron SU2300 –prosessorin päätyminen toiseksi ennen 1,6 GHz:n taajuudella toimivaa E-350-prosessoria. Viimeiseksi jää Atom, joka in-order exectution –tekniikallaan saa vähemmän aikaiseksi samalla 1,6 GHz:n kellotaajuudella.

Tämän tuloksen voi havaita muissakin testeissä, joten kannattaa muistaa, että Atom todella tarvitsee toisen ytimen tuomaa rinnakkaisuutta sekä Hyper-Threadingia saadakseen enemmän tehoja irti.



Samat ongelmat vaivaavat Atomia yksisäikeisen WinZipin tapauksessa. 1,6 GHz:n prosessorilla on ongelmia tehtäviensä suorittamisessa verratuna AMD:n samalla kellotaajuudella toimivaan E-350-prosessoriin, joka kuitenkin käyttää suorituskykyisempää arkkitehtuuria. Zacate on itse asiassa vain puolitoista minuuttia hitaampi kuin Intelin 1,2 GHz:n Celeron SU2300, joka perustuu Intelin Core 2 –mikroarkkitehtuuriin.



WinRAR osaa hyödyntää useampia prosessoriytimiä, joten Atom ei jää niin pahasti jälkeen. AMD:n työpöytäarkkitehtuuri ottaa jälleen johtopaikan ja sitä seuraa Intelin 10W Celeron, E-350 ja Intelin Atom 330.

Kommentoi artikkelia