ASRock E350M1: AMD:n Brazos saapuu työpöydille

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: Mediapakkaus





2,8 GHz:n taajuudella toimiva työpöytäluokan Athlon II on ei niinkään yllättävästi testin nopein. Sitä seuraa Intelin 10 W:n Celeron SU2300. E-350 on kolmannella sijalla kohtuullisen lähellä muita ja kaukana perässä tulee Intelin Atom.

iTunes ei ole säikeistetty, joten tässä testissä näkyy hyvin miten paljon AMD:n Bobcat-ytimet ovat Atomia nopeampia jo pelkästään kellotaajuuksien perusteella (kyseessä on 1,6 GHz:n ydin prosessoria kohti).



Kukaan tuskin käyttää kevyttä E-350- tai Celeron SU2300 -prosessoriin perustuvaa järjestelmää sen raskaampaan työskentelyyn kuin iTunes-pakkaukseeen. Halusimme kuitenkin testaa säikeistettyjen ohjelmien suorituskykyä vielä tarkemmin ja MainConcept on siihen juuri sopiva.

Tässä kohdassa tarina tilanne muuttuu täysin, sillä Atom sisältää kaksi ydintä ja tuen Hyper-Threading-tekniikalle. iTunesin kohdalla nähdyn rökäletappion sijaan ASRockin E350M1 pääsee vain vaivoin edelle IONITX-L-E-kokoonpanon ohi. Täytyy kuitenkin muistaa, että kyseinen Atom-emolevy maksaa noin 190 dollaria verrattuna Brazos-alustan 110 dollarin hintaan. Vaikka mukaan laskettaisiin Zotacin emolevyltä löytyvä integroitu WiFi, Brazos antaa silti enemmän vastinetta rahoille.



Tässä testissä Intelin Atom-prosessori itse asiassa ohittaa AMD:n E-350:n. Mutta jos tarkoituksena on Handbraken käyttö suuremmissa määrin, on syytä panostaa erilliseen emolevyyn ja työpöytätason prosessoriin eikä yrittää hoitaa hommaa mobiiliprosessorilla. Jopa vähävirtainen Athlon II on 285 prosenttia nopeampi kuin AMD:n E-350.



Tämä lienee sanomattakin selvää, mutta jos tarkoituksena on ajaa työasematason sovelluksia, ei ehkä kannata kokeilla sitä mobiilikäyttöön tarkoitetulla prosessorilla. Athlon II X2 240e pyyhkii lattiaa kolmella muulla kilpailijalla.

Kommentoi artikkelia