GeForce GTX 480 uusintakatsaus: 3-Way SLI, 3D Vision, ja melu
Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia
Johdanto
Kun kirjoitan tätä, on kaunis iltapäivä eteläisessä Kaliforniassa. Huhtikuun loppupuoli ja lämpötila melkein 27 astetta. Yritän viivytellä ilmastoinnin käynnistämistä mahdollisimman pitkään, sillä silloin sähkölasku hyppää kattoon sadasta dollarista neljään sataan.
Viimeisimpänä mitä voisin tällä hetkellä toivoa huoneeseen on pari Geforce GTX 480:stä (tai muitakaan kuumia näytönohjaimia) pumppaamaan kuumaa ilmaa testilaboratorioon. Siitä huolimatta täällä ollaan, kokoamassa tornikoteloa Core i7-930 -suorittimella ylikellotettuna 3,33 GHz, 6 GB Crucialin muistia, 160 GB Intel SSD, ja tietysti ne kaksi Geforce GTX 480:stä (itse asiassa asennan kolme 480:stä koteloon, mutta syistä jotka selitän myöhemmin et luultavasti tule kokeilemaan tätä kotona ainakaan ihan vielä).
Kun ensimmäisen kerran sain käsiini Geforce GTX 480 ja 470, kortit olivat noin kuuden päivän päässä tulevasta julkaisusta. Saadakseni vaaditut tulokset julkaisuarvostelua varten tarkoitti allekirjoittaneelle kuumaa ja kosteaa testirumbaa. Käytin avoimia kokoonpanoja ja keräsin kasoittain tuloksia. Mittasin tehonkulutusta ja lämpötiloja, tullen siihen tulokseen että nämä pirulaiset todellakin imevät hurjasti virtaa ja polttavat sormesi jos kosketat paljaita metalliosia. Lisäksi käytin Gigabyten X58A-UD5-emolevyä joka ei tarjoa kunnolla tilaa x16 PCIe -paikkojen välille, pakottaen SLI-käyttäjän valitsemaan peräkkäiset x16-paikat tai x16/x8 combon hengitysaukolla.
Nvidia ei kuitenkaan kehota testaamaan tällä tapaa. Firma suosittelee käyttämään yhtä harvoista koteloista joita se suosittelee parhaalle akustiselle kokemukselle sekä muutamaa emolevyä jotka tarjoavat parhaan ilmankierron ja suorituskyvyn SLI-tilassa. Siispä Cooler Masterin ja MSIn avulla loin kokoonpanon joka näyttää siltä mitä itse suosittelisin jollekin joka haluaa upottaa paljon rahaa pelikoneeseen.
Samaan aikaan mietin, että olisi paikallaan katsastaa uudelleen saatavuutta ja 3D Vision Surround, joista edellinen on yhä rajoittunut ja jälkimmäinen on silmiinpistävästi kateissa.
Lopuksi ajattelin, että olisi loistava hetki selittää suorituskykytuloksiani. Julkaisuaikaan olin rajoitettu vain muutamaan SLI-kaavioon emolevyllä joka antoi vain yhden x16-linjan ja yhden x8-linjan. Sanomattakin ons selvää, että halusin x16/x16 -tulokset, suuremman pelikokoelman ja jopa joitain kolmen kortin tuloksia jos mahdollista. MSI tuli avuksi hätään tarjoamalla kolmannen GeForce GTX 480, mahdollistaen yhden, kahden ja kolmen kortin konfiguraatiot joihin pystymme vertaamaan yhden ja kahden Radeon HD 5870 tuloksia. Tämän testikokoelman päätyttyä tiedät antaako SLI GeForce GXT 480 vai CrossFire Radeon HD 5870 sinulle enemmän suorituskykyä per euro.
En tahdo kiusoitella liikaa tässä, mutta tämä ei tule päättymään niin kuin kuvittelet.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään