Opas: ilmajäähdytetyn PC:n rakentaminen ja osien valinta, osa 1

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Ilmankierto: Mittaukset ja vertailut


Halusimme tietysti varmistaa aiemmilla sivuilla esitetyt väitteet testaamalla niitä käytännössä. Testissä käytettiin Antecin Lanboy Air -koteloa, jonka verkosta koostuvat kyljet tiivistettiin pahvilla. Lanboy Air mahdollistaa virtalähteen sijoittamisen kotelon ylä- tai alaosaan. Tulokset puhuvat puolestaan:



Kun mittasimme virtalähteen ulospäin puhaltaman ilman lämpötilaa, paras tulos saatiin sijoittamalla virtalähde kotelon pohjalle.



Tuloksista näkyy, miten alaspäin puhaltavalla prosessorituulettimella varustetut järjestelmät hyötyvät sivutuuletuksesta.

kommenttia 2

myllis

Quote:
Koska tietojen turvaamiseksi ja asemien kestävyyden parantamiseksi lämpötilaa ei kannata päästää yli 30 asteeseen
Väärää informaatiota. Todennäköisyydet kovon hajoamiseen kasvaa oikein reilusti, jos noinkin viilenä käy. Oikea suositus on 40-45 astetta.

Solonen

Mielenkiintoinen artikkeli. Itse hommasin Coolmaster HAF 932 kotelon ihan vain ilmansiirron takia, ja olen ollut tyyytyväinen. Kotelo takaa helpon tyskentelyn ison kokonsa ansiosta ja johdot saa piilotettua ilmavirran tieltä kotelon ja emolevyn väliin. Prosessorituulettimena pyörii Coolink Corator DS, ihan vain hyvän hinta ja tehosuhteensa takia. Ylikellotettu prosessori ei pääse lähellekkään kriittisiä lämpötiloja tuon kanssa.

Kommentoi artikkelia