Sandy Bridge esittelyssä: toisen sukupolven Core-prosessorit
Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia
Testitulokset: Mediaenkoodaus
Meillä on jo käsissämme kaksi ohjelmaa, jotka osaavat hyödyntää Intelin Quick Sync -ominaisuutta. Katselimme tuloksia jo aiemmin artikkelissa, mutta palataan näihin uudemman kerran:
Päivitimme jälleen kerran iTunes-testiämme, mutta Apple ei ole vieläkään säikeistänyt musiikkiohjelmaansa. Prosessori josta löytyy tykein Turbo-taajuus, korjaa koko potin iTunesissa.
Intelin Core i3-2100- ja Core i5-655K -prosessorit vaihtavat paikkoja verrattuna edellisen sivun Lamen ja WinZipin tuloksiin. Muuten kaavio on edellisten kanssa identtinen.
Onneksi kaikki ohjelmat eivät ole yhtä surkeasti optimoituja kuin iTunes. MainConcept osaa käyttää juuri niin montaa säiettä hyväkseen kuin prosessorin puolesta on mahdollista käyttää. Lisäksi Sonic Solutions julkaisi hiljattain 1.1-version sen CUDA SDK:sta, joka tuo mukanaan rautakiihdytyksen MPEG-2:n tai VC-1:n transkoodaamiseen H.264:ksi. Toivon mukaan yhtiö aikoo tuoda ohjelmaan myös Quick Sync -tuen.
Intelin Core i7-2600K on joukon ainoa, joka onnistuu suorittamaan testimme alle minuuttiin. Toisena tulee Lynnfield-pohjainen Core i7-875K ja kolmantena AMD:n Phenom II X6 1100T. Intelin Core i5-2500K jää vain yhden sekunnin jälkeen joten se kilpailee tehokkaasti kalliimpaa Core i7-950:ttä vastaan, josta löytyy tuki kahdeksalle säikeelle mutta toimii alhaisemmalla kellotaajuudella.
HandBrakessa käytetään hyväksi myös säikeistystä, mikä siivittää Core i7-2600K:n selvään voittoon. Phenom II X6 1100T todistaa voimansa tässä testissä ja päihittää Core i7-875K:n yhdellä sekunnilla. Tästä vinkkelistä katsottaessa tilanne näyttää hyvin samankaltaiselta kuin MainConceptinkin kohdalla, mutta Core i5-2500K, Core i7-950 ja Core i5-2400 ovat toisiaan lähempänä.
AMD:n neliytiminen Phenom II X4 970 ottaa paikkansa päihittämällä Core 2 Quadin. Luonnollisesti kaksiytimiset mallit pitävät jälleen perää.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään