Testissä ASUS Zenbook Prime UX32VD – Ultrabook Nvidian näytönohjaimella
Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia
Testissä ASUS UX32VD – Ultrabook Nvidian näytönohjaimella
Intel on julistanut ultrabookien valtaavan kannettavien markkinat lähivuosien aikana. Ensimmäisen sukupolven Sandy Bridge –suorittimilla varustetut ultrabookit ovat olleet markkinoilla jo noin vuoden ajan, ja nyt on vuorossa 2. sukupolvi ja Ivy Bridge –suorittimet. Ensi vuonna on vuorossa Intelin viimeinen askel kohti ultrabookien markkinavaltausta Haswell-sukupolven suorittimien myötä.
Kapuloita Intelin rattaisiin on lyönyt ultrabookien korkeaksi muodostuneet hinnat, sillä useimmat kuluttajat eivät ole olleet halukkaita pistämään yli tuhatta euroa kannettavaansa, ja Windows-kannettavien valmistajilla on ollut ongelmia päästä samalle laatutasolle Applen MacBook Airin kanssa. Omenafirman kannettavat ovat onnistuneet kasvattamaan omaa markkinaosuuttaan siinä missä Windows-kannettavien toimitukset ovat junnaneet paikoillaan Intelin panostuksesta huolimatta.
Asus on ollut vahvasti mukana tuomassa kilpailua Applen MacBook Airille sekä Samsungin 9-sarjan kannettaville, jotka olivat jo olemassa ennen Intelin ultrabook-julkistusta. Asuksen ensimmäisen sukupolven Zenbook –mallisto kykenikin tarjoamaan laadukkaan ultrabookin kohtuuhintaan, mutta ongelmitta se ei kuitenkaan säästynyt. Erityisesti Zenbookeissa käytetty trackpad sai moitteita osakseen. Tämänkertaisessa artikkelissa tulemme tarkastelemaan lähemmin Asuksen uutta UX32VD-mallin Zenbook Primea, mutta tehdään kuitenkin ensin pieni katsaus Asuksen ultrabook-tarjontaan tämän sukupolven osalta
kommenttia 3
No mutta! Tämähän on erinomainen ultrabookiksi...
Tekisivät tästä vielä snadisti isomman sellaisen 1.6 -1.8 kiloisen ja laittaisivat kunnon akun ja vähän hiljaisemman tuulettimen, niin eipä voisi paljon muuta toivoa. (No ehkä pikkaisen lisää tuota GPU nopeutta...)
Miten tuo kovalevyn vaihtaminen noin käytännössä kun siellä on se pikkunen sd kaverina. Jos noin yleisesti nakkaa jonku helekutin noppeen ison sd:n tilalle niin saako sen pienen sd kovon tuolta nätisti vekeen ilman että tarvii miettiä että pelaako pelkästään isommalla sd:llä?
Toinen juttu mikä kävi mielessä on että kun joissain testeissä tuota on lämpenemisestä haukuttu kovastikin. Voisko tuota lämpöongelmaa jotenkin helpottaa?
Itse itselleni vastaten, kun tuli kone ostettua. Eli SSD:n vaihto onnistuu nätisti. esim samsung 830 128gt menee suoriltaan slottiin kun 7mm paksu on.. yli 7mm levyjä joutuu modaamaan. Vaihdoin SSD:n tuon 500gt levyn tilalle, asensin usbitikulta home premiumin puhtaana läppärin omalla cd keyllä sekä latasin ja asensin asuksen sivuilt n gigan verran ajureita ja vola :) Tuota 32gt SSD levyähän wintöötti ei näe. Mutta pitää kikkailla se vielä jollain ilmeellä esille tuonne niin saa vähän lisästoragea.
Lämpöongelmia ei ainakaan vielä cleanilla installilla ole ollut. Alkuperäisellä kovolla tuntu tuuletin huutavan enemmän.