Testissä ASUS Zenbook Prime UX32VD – Ultrabook Nvidian näytönohjaimella
Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia
Asus UX32VD: Pakkaus ja ulkoasu
Asus UX32VD:n mukana tulee myös kiitettävä määrä oheissälää. Perinteisten ohjekirjasten ja näytön puhdistusliinan lisäksi tarjolla on ruskeasta synteettisestä kankaasta valmistettu suojapussukka johon Zenbookin saa juuri ja juuri mahdutettua. Lisäksi mukana on pienempi pussukka, jossa voi säilyttää mukana tulevia adaptereita. Zenbookissa ei ole Ethernet-liitäntää, vaan se on toteutettu erillisellä USB-Ethenet-adapterilla, joka tulee pakkauksen mukana. Lisäksi UX32VD-mallissa on mini-VGA liitäntä, joten sen mukana tulee myös mini-VGA-adapteri.
UX32VD:n laturi on kiitettävän kevyttä mallia, ja sen pistokepää on erotettavissa laturista. Laturin johdolla saisi kuitenkin olla hieman lisäpituutta, mutta senkin saanee korjattua jos ostaa laturin pistokepäähän sopivan jatkojohdon.
Paketista löytyy tietysti myös itse kannettava. Asus jatkaa ensimmäisestä sukupolvesta tuttua alumiiniteemaa. Kannettavan päällispuoli on ympyrämuotoon harjattu. Asuksen mukaan näyttävästi valoa heijastava viimeistely on virallisen terminologian mukaan ”hairline spun metal finish”. Valitettavasti teksturoidun alumiinipinnan heikkoutena on sormenjäljet, jotka tarttuvat siihen välittömästi. Pintaa saakin siis puhdistella vähän väliä jos haluaa sen näyttävän siistiltä.
Kuten jo aiemmin mainitsin, UX32VD:n runko poikkeaa kalliimmasta UX31A:sta rakenteeltaan. Mahduttaakseen näytönohjaimen ja erillisen kiintolevyn Asus on tehnyt UX32VD:n rungosta hieman entistä paksumman, eikä se ohene etureunaa kohti yhtä paljon kuin UX31A. Lisäksi halvempi runko tuo hieman joustavuutta näppäimistön kohdalle, mutta kovin suurena ongelmana tätä ei voi pitää. Ehdottomana etuna on sen sijaan purettavuus, josta kerromme lisää myöhemmin tässä artikkelissa.
kommenttia 3
No mutta! Tämähän on erinomainen ultrabookiksi...
Tekisivät tästä vielä snadisti isomman sellaisen 1.6 -1.8 kiloisen ja laittaisivat kunnon akun ja vähän hiljaisemman tuulettimen, niin eipä voisi paljon muuta toivoa. (No ehkä pikkaisen lisää tuota GPU nopeutta...)
Miten tuo kovalevyn vaihtaminen noin käytännössä kun siellä on se pikkunen sd kaverina. Jos noin yleisesti nakkaa jonku helekutin noppeen ison sd:n tilalle niin saako sen pienen sd kovon tuolta nätisti vekeen ilman että tarvii miettiä että pelaako pelkästään isommalla sd:llä?
Toinen juttu mikä kävi mielessä on että kun joissain testeissä tuota on lämpenemisestä haukuttu kovastikin. Voisko tuota lämpöongelmaa jotenkin helpottaa?
Itse itselleni vastaten, kun tuli kone ostettua. Eli SSD:n vaihto onnistuu nätisti. esim samsung 830 128gt menee suoriltaan slottiin kun 7mm paksu on.. yli 7mm levyjä joutuu modaamaan. Vaihdoin SSD:n tuon 500gt levyn tilalle, asensin usbitikulta home premiumin puhtaana läppärin omalla cd keyllä sekä latasin ja asensin asuksen sivuilt n gigan verran ajureita ja vola :) Tuota 32gt SSD levyähän wintöötti ei näe. Mutta pitää kikkailla se vielä jollain ilmeellä esille tuonne niin saa vähän lisästoragea.
Lämpöongelmia ei ainakaan vielä cleanilla installilla ole ollut. Alkuperäisellä kovolla tuntu tuuletin huutavan enemmän.