Vaihtavatko AMD:n Radeon HD 7000 -ohjaimet kuvanlaadun suorituskykyyn?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Tekstuurien laadun vaikutus suorituskykyyn


Koska Catalyst A.I. -säätimellä on selkeä vaikutus suorituskykyyn, haluamme tietysti tietää miten se vaikuttaa Radeon HD 7870 - ja 6970 -korttien suorituskykyyn.





Crysis 2:n tapauksessa Radeon HD 7870:n ja Radeon HD 6970:n välillä on selvä ero suorituskyvyssä, kuten odottaa saattaa. Kuvanlaadun asetuksilla sen sijaan on lähinnä minimaalinen vaikutus suorituskykyyn.





Battlefield 3:n tapauksessa Radeon HD 7870:n tulokset vaihtelevat 1,4 FPS:n verran ja vain 0,3 FPS:n verran Radeon HD 6970:llä. Erotus on siis edelleen käytännössä huomaamaton.





Metro 2033:n näyttää hieman suuremman 3,8 FPS:n erotuksen kuvanlaadusta riippuen Radeon HD 7870:n tuloksissa kun taas Radeon HD 6970 hidastuu vain puolet siitä kun kuvanlaatua nostetaan.





Skyrimissä erot ohjainten kuvanlaadun välillä ovat kaikkein selkeimmät ja myös erot suorituskyvyssä kuvanlaatuasetuksista riippuen ovat suurimmat. Radeon HD 7870:n erotus Performance- ja High Quality -asetusten välillä on 6,7 FPS kun taas Radeon HD 6970 kärsii vain vaivaiset 2,1 FPS asetuksista riippuen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Battlefield 3:n ja Crysiksen tapauksessa erotus suorituskyvyssä on käytännössä olematon riippumatta siitä mitä tekstuurisuodatusasetusta käytetään. Skyrimissä Radeon HD 7870 sen sijaan vaikuttaisi hidastuvan huomattavasti Radeon HD 6970 -ohjainta enemmän kun kuvanlaatuasetuksia muutetaan.

Tähän mennessä saatujen testitulosten perusteella joudumme toteamaan, että AMD:n Radeon HD 7000 -sarjan kortit saavuttavat tällä hetkellä parempia testituloksia ajureiden oletusasetuksilla, koska ne pudottavat kuvanlaatua verrattuna Radeon HD 6000 -sarjaan sekä GeForce GTX 500 -sarjaan. Kun asetuksista otetaan käyttöön paras mahdollinen Catalyst A.I. -asetus, erot kuvanlaadussa häviävät, mutta myös suorituskyky kärsii.

Tällaiset tulokset eivät anna erityisen hyvää kuvaa AMD:n uusimman ohjainsukupolven julkaisusta. Pyysimme luonnollisesti AMD:lta kommenttia ja pienen odottelun jälkeen yhtiö vastasi.

kommentti 1

RekookeR

Hieno artikkeli, onneksi vanhaan temppuun ei oltu syyllistytty vaan kyse oli normaalista erheestä

-Reko

Kommentoi artikkelia