60/64 GB SSD-vertailu: Crucial, Samsung ja SandForce
Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia
Testitulokset: 128 KB peräkkäiset operaatiot
Peräkkäiset lukuoperaatiot (esimerkiksi tiedoston kopiointi, videon transkoodaus, pelien karttojen lataus ja pelaaminen)
Peräkkäisissä lukuoperaatioissa lähes kaikki SSD-asemat saavuttavat 350 - 370 MB/s välimaastoon sijoittuvan tuloksen kun jononsyvyys on yksi ja kilpailu pysyy tasaisena vielä kahdeksaan yhtäaikaiseen I/O-pyyntöön asti. Ainoastaan 60 GB SandForce-mallit jäävät muista jälkeen. Molempien kokonaissiirtonopeus alkaa 310 MB/s tasolta ja se nousee korkeintaan 450 megatavuun sekunnissa jononsyvyydellä neljä. 64 GB m4 ja 830 saavuttavat samat nopeudet jo jononsyvyydellä kaksi.
Pakkautuvat peräkkäiset kirjoitusoperaatiot (esimerkiksi sovelluksen asentaminen, tiedostojen varmuuskopiointi)
Kun siirrettävänä on pakkautuvaa dataa, SandForce-pohjaiset SSD-asemat pääsevät loistamaan yhtiön käyttämän pakkaustekniikan ansiosta. Sen avulla nopeudet yltävät 500 MB/s tasolle 128 KB siirrettävillä yksiköillä. Tulokset ovat edelleen suorastaan vaikuttavia. Jopa 60 GB malli asynkronisella muistilla suoriutuu samaan tapaan kuin high-end-luokan Samsung 830 256 GB.
Crucialin 64 GB m4 on tämän alatestin heikoin suoriutuja ja se seurailee mukana vain 100 MB/s vauhdilla loppuun saakka eikä edes kahdeksan pyynnön jononsyvyys auta asiaa. 64 GB 830 suoriutuu hieman paremmin saavuttamalla 165 MB/s, vaikka suorituskyky itse asiassa tippuu 10 - 20 megatavun verran kun jononsyvyys kasvaa reilummin. Molempien asemien tulokset jäävät alle puoleen 60 GB SandForce-asemien vastaavista.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään