Intel Xeon E3-1275: Sandy Bridge ammattilaiskäyttöön
Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia
Testitulokset:Media
Suuri osa testipakettiimme kuuluvista mediatiedostojen trankoodaukseen tarkoitetuista sovelluksista mittaa lähinnä prosessorin laskentatehoa, vaikkakin osa on optimoitu myös hyödyntämään useita säikeitä. MainConcept 2.0 ei anna erityisen mielenkiintoisia tuloksia.
Osa lukijoista luultavasti ihmettelee, miksi emme yksinkertaisesti testaa Intelin Quick Sync -toimintoa tukevia sovelluksia ja vertaa sitä Nvidian CUDA-kiihdytykseen. Ikävä kyllä tilanne on se, että vaikka Intelin mukaan Xeon E3 -prosessorit tukevat Quic Sync -ominaisuutta, emme saaneet sitä toimimaan. Testasimme Quick Synciä CyberLinkin uusimmalla MediaEspresso 6.5 -versiolla ja havaitsimme, että vain laitteistokiihdytetty videon purku toimii. Sovellus ei tunnista ollenkaan videon enkoodauksen kiihdytystä.
Tulokset eivät silti ole ihan huonoja. Transkoodaustehtävä hoituu 38 sekunnissa, kun Quick Syncin kiihdyttämänä se hoitui 22 sekunnissa ja tulos on silti parempi kuin CUDA- tai APP-kiihdytetyt ratkaisut. Voidaan kuitenkin sanoa, että jos transkoodaus on tärkeä osa työnkuvaa, Core i7 2600K -mallin ominaisuudet ovat sovellusten osalta tällä hetkellä paremmin tuetut kuin ammattilaisominaisuuksilla varustetun Xeonin.
Myös HandBrake on rajoittunut lähinnä prosessorin tehojen mittaukseen ja kaikki kolme kokoonpanoa suoriutuvat identtisesti.
Match moving -tekniikassa on kyse tietokonegrafiikan sijoittelusta oikeasta videokuvasta koostuvaan ympäristöön siten, että asento, kokoluokka ja liike ovat oikeassa suhteessa alkuperäiseen aineistoon.
Tulimme siihen tulokseen, että tämä sovellus ei juuri hyödynnä useampia säikeitä. Tulokset muistuttavat kovasti toisiaan.
Kommentoi artikkelia
Kirjaudu sisään