AMD:n Trinity APU:n hyötysuhde: Alivoltit ja ylikellotus
Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 4 kommenttia
Testitulokset: Adobe CS6
Photoshop-testissämme käytetään useita eri suotimia, jotka on erityisesti optimoitu moniydinprosessoreille. Suotimet hyödyntävät kuitenkin pelkästään x86-ytimiä, joten uusimmista OpenCL-pohjaisista tekniikoista ei ole hyötyä testissä.
Kaikesta huolimatta AMD:n neliytiminen APU päihittää Intelin Core i3:n ainakin ensimmäisessä testissä, mikä näyttäisi muodostuvan suorastaan tavaksi muissa vastaavissa tilanteissa. Käytännössä siis hyvin säikeistetyt testit kääntyvät AMD:n hyväksi ja harvalukuisemmaksi käyvät yhteen säikeeseen perustuvat testit hyötyvät Intelin Ivy Bridge -arkkitehtuurin merkittävästi paremmasta IPC-suorituskyvystä (käskyjä per kellojakso).
Testipakettiimme kuuluu myös yksi tehokkaasti OpenCL-laskentaa hyödyntävä testi.
Koska Intelin HD Graphics 4000 ja 2500 tukevat OpenCL-laskentaa, Intel itse asiassa parantaa sijoitustaan verrattuna AMD:n ja ohittaa tuloksissa A10-5800K:n. Trinity ottaa kuitenkin ykkössijan, mutta vain rankasti ylikellotettuna.
Tämä testi tuo esiin mielenkiintoisen kysymyksen. Vaikka AMD vaikuttaa tällä hetkellä hyödyntävän rinnakkaislaskentaa Inteliä tehokkaammin omalla grafiikkasirullaan, Intel pystyy teknisesti samaan. Tullaanko tulevaisuudessa näkemään kilpailun kiristyminen AMD:n tahtiin vai onko AMD:lla todella etulyöntiasema? Tuleva WinZip-testi paljastaa yhden tavan, jolla AMD ottaa huomioon Intelin uudet kyvyt.
Premiere Pro -testin maaliintulojärjestys on tiukkaa kilpailua kun ensimmäisen ja viimeisen kilpailijan välille jää vain 30 sekunnin ero.
Molemmat Intelin prosessorit ohittavat peruskelloilla pyörivän AMD:n A10-5800K.n, mutta 4,4 GHz kellotettu versio ottaa kuitenkin johtopaikan.
Vielä tiukempi kilpailu nähdään After Effects CS6:n tuloksissa, kun Core i3 ja A10 jäävät kahden sekunnin päähän toisistaan. Ylikellotus antaa APU:lle kuitenkin ″jopa″ viiden sekunnin johtoaseman.
kommenttia 4
Eiköhän tuo A8-5500 ole kuitenkin ennemminkin se HTPC valinta. Olisi ollut kiinnostanut nähdä sen lukemia myös. Ei kukaan täysipäinen kasaa 100W TDP prossun kanssa HTPC:tä ellei oikeasti ole johonkin ATX kokoiseen koteloon sitä työntämässä.
Asus P8P67 EVO // i7-2600K // PNY GTX580 + Accelero Xtreme Plus // 2x4GB 1333DDR3 // Kingston SSD 64GB + 1TB F3 + 2TB Caviar Green // Seasonic 750W
Jos tuonne ei tunge erillistä näytönohjainta, niin kyllä tuo A10:kin on ihan HTPC kamaa... Se, että TDP on 100 ei sinällään tarkoita kovin paljoa. Jos taas ostat joka tapauksessa erillisen näytönohjaimen, niin ei AMD:n prossien suuntaan kannata oikein edes vilkaista, kuin kovin rajoitetulla budjetilla ja tällöinkin kokonaiskulutus menee luultavasti heittäen yli pelkän A10:n.
Voisitte tehdä uuden artikkelin budjetti luokan peli PC:stä. nyt puhutaan siis sellaisesta jonka hinta on max 500€, olisi kiva tietää että minkälaisia kokoonpanoja työ ehdottaisitte?
Olis kiva saada tuo artikkeli senkin takia, että olisi jotain faktaa sitten näyttää ja perustella valintojaan.
Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..