AMD:n Trinity APU:n hyötysuhde: Alivoltit ja ylikellotus
Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 4 kommenttia
Testitulokset: Pakkausohjelmat
WinZip on pitkään kyennyt hyödyntämään toiminnassaan vain yhtä säiettä, mutta ohjelman kehittäjä Corel on pikku hiljaa parannellut sen säikeistystä ja nyt se hyödyntää useampia prosessoriytimiä ainakin jossain määrin. Siitä huolimatta Intelin prosessori ottaa ensimmäisen sijan. Intelin vahva tulos johtuu pääasiassa siitä, että edes ″optimoitu″ WinZip ei kykene hyödyntämään tehokkaasti useampia prosessoriytimiä.
Perustesti ei kuitenkaan kerro vielä koko totuutta WinZipin suorituskyvystä. AMD ja Corel ovat yhteistyössä lisänneet WinZipiin OpenCL-tuen, joka on mukana versiossa 16.5. OpenCL-laskennan saa käyttöönsä, jos koneesta löytyy AMD:n grafiikkarautaa (vaikka myös Intel ja Nvidia tukevat OpenCL-tekniikkaa omissa tuotteissan).
Sama testi OpenCL-kiihdytyksellä nostaa AMD:n selkeään johtoon. Silti AMD:n ilo saattaa olla lyhytaikainen, jos otetaan huomioon Intelin Core i3:n hyvä OpenCL-suorituskyky Photoshop CS6 -testissä. OpenCL-kiihdytys ei tule pysymään ikuisesti AMD:n yksinoikeutena, vaan Corel on avaamassa tuen myös muiden valmistajien käyttöön.
WinRAR ei kykene hyödyntämään kaikkea AMD:n tarjoamaa laskentatehoa, mikä johtaa Intelin voittoon tässä testissä, vaikka erotus ei tosin ole erityisen suuri. Jos kuitenkin otetaan huomioon myös AMD:n ydinten kuormituksessa kuluttama tehomäärä, käytetyn ajan muuttaminen hyötysuhteeksi jättää AMD:n kauas jälkeen.
Me käytämme 7-Zipiä kaikissa koneissamme. Syynä ei ole pelkästään sen ilmaisuus, vaan se myös kykenee hyödyntämään koneen laskentaresursseja kiitettävästi. Hyvin säikeistetty sovellus yhdistettynä AMD:n useampiin ytimiin ja selvästi korkeampaan kellotaajuuteen korvaa AMD:n puutteet kellojaksoa kohti suoritettujen käskyjen määrässä, vaikkakin Intel seuraa silti lähellä takana.
kommenttia 4
Eiköhän tuo A8-5500 ole kuitenkin ennemminkin se HTPC valinta. Olisi ollut kiinnostanut nähdä sen lukemia myös. Ei kukaan täysipäinen kasaa 100W TDP prossun kanssa HTPC:tä ellei oikeasti ole johonkin ATX kokoiseen koteloon sitä työntämässä.
Asus P8P67 EVO // i7-2600K // PNY GTX580 + Accelero Xtreme Plus // 2x4GB 1333DDR3 // Kingston SSD 64GB + 1TB F3 + 2TB Caviar Green // Seasonic 750W
Jos tuonne ei tunge erillistä näytönohjainta, niin kyllä tuo A10:kin on ihan HTPC kamaa... Se, että TDP on 100 ei sinällään tarkoita kovin paljoa. Jos taas ostat joka tapauksessa erillisen näytönohjaimen, niin ei AMD:n prossien suuntaan kannata oikein edes vilkaista, kuin kovin rajoitetulla budjetilla ja tällöinkin kokonaiskulutus menee luultavasti heittäen yli pelkän A10:n.
Voisitte tehdä uuden artikkelin budjetti luokan peli PC:stä. nyt puhutaan siis sellaisesta jonka hinta on max 500€, olisi kiva tietää että minkälaisia kokoonpanoja työ ehdottaisitte?
Olis kiva saada tuo artikkeli senkin takia, että olisi jotain faktaa sitten näyttää ja perustella valintojaan.
Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..