AMD:n Trinity APU:n hyötysuhde: Alivoltit ja ylikellotus
Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 4 kommenttia
Testitulokset: Sisällöntuotanto
3DSMax kykenee hyödyntämään niin montaa prosessoriydintä kuin vain on tarjolla, mikä antaa AMD:n A10:lle ja A8:lle pienen etulyöntiaseman. Intelin Core i3 -mallit eivät silti jää jälkeen kuin muutamilla sekunneilla.
Tässä testissä ylikellotuksella saavutetaan merkittäviä hyötyjä, sillä normaalisti A10:n Turbo Core ei kykene nostamaan kellotaajuuksia 4,2 GHz saakka, jos molemmat moduulit ovat käytössä. Jos prosessorille kuitenkin asetetaan kiinteä 4,4 GHz kellotaajuus, APU:n x86-resurssit tulevat täysin hyödynnetyiksi.
Maxonin Cinema 4D -sovellukseen perustuva Cinebench tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden testata suorituskykyä erikseen usealla säikeellä tai yhdellä säikeellä.
Cinebenchin avulla nähdään, että Intelin Ivy Bridge -pohjaiset ytimet pärjäävät huomattavasti paremmin kuin Pildriver-moduulit jopa huomattavasti matalammilla kellotaajuuksilla.
Tilanne tasoittuu vasta kun tehtäviä suoritetaan rinnakkain. Intelin Hyper-Threading-tekniikka on suunniteltu hyödyntämään prosessorin vajaakäytössä olevia laskentaresursseja, mutta se ei silti pärjää AMD:n toteutukselle, jossa jokaisesta moduulista löytyy kaksi erillistä kokonaislukuyksikköä.
Toisessa ääripäässä on PowerPoint-dokumentin kääntäminen Adobe Acrobat -tiedostoksi, mikä on hankala työmäärä pienempiin osiin jaettavaksi. Intelin tehokas arkkitehtuuri siis vie ensimmäisen sijan eikä edes 4,4 GHz kellotettu Trinity-piiri pysty parempaan.
kommenttia 4
Eiköhän tuo A8-5500 ole kuitenkin ennemminkin se HTPC valinta. Olisi ollut kiinnostanut nähdä sen lukemia myös. Ei kukaan täysipäinen kasaa 100W TDP prossun kanssa HTPC:tä ellei oikeasti ole johonkin ATX kokoiseen koteloon sitä työntämässä.
Asus P8P67 EVO // i7-2600K // PNY GTX580 + Accelero Xtreme Plus // 2x4GB 1333DDR3 // Kingston SSD 64GB + 1TB F3 + 2TB Caviar Green // Seasonic 750W
Jos tuonne ei tunge erillistä näytönohjainta, niin kyllä tuo A10:kin on ihan HTPC kamaa... Se, että TDP on 100 ei sinällään tarkoita kovin paljoa. Jos taas ostat joka tapauksessa erillisen näytönohjaimen, niin ei AMD:n prossien suuntaan kannata oikein edes vilkaista, kuin kovin rajoitetulla budjetilla ja tällöinkin kokonaiskulutus menee luultavasti heittäen yli pelkän A10:n.
Voisitte tehdä uuden artikkelin budjetti luokan peli PC:stä. nyt puhutaan siis sellaisesta jonka hinta on max 500€, olisi kiva tietää että minkälaisia kokoonpanoja työ ehdottaisitte?
Olis kiva saada tuo artikkeli senkin takia, että olisi jotain faktaa sitten näyttää ja perustella valintojaan.
Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..