AMD FX-8150: Bulldozerista Zambeziin ja FX:n

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: Sandra 2011




Kokonaisluku- ja liukulukumatematiikkaa on parannettu Bulldozer-arkkitehtuurissa, minkä myötä FX-8150 ottaa toisen sijan 2600K:n perässä. Vaikka Zambezissa on vain neljä liukulukuyksikköä kahdeksalle ytimelle, se pystyy ohittamaan Phenom II X6:n kuusi yksikköä SSE3:llä.



Erinomainen SSE2-kokonaislukusuorituskyky heittää FX-8150:n johtoon Sandran Multimedia-testissä. Jaetut liukulukuyksiköt eivät pysty samaan, mutta FX-8150 on silti lähes yhtä nopea kuin Core i7-2600K



Laitteistokiihdytetty AES-tuki auttaa AMD:tä vastaamaan Intelin pitkän aikaa omistamaan lisäarvoon, ja FX-8150 on vain hieman hitaampi kuin Core i5.

SHA-1 on asia erikseen, sillä Bulldozer-arkkitehtuuri tiputtaa suorituskykyä suhteessa Phenom II X6:n ja X4:n, puhumattakaan Intelin suorittimista. Toisaalta koko levyn salaajille AES on tärkeämpi testi.



Päivitetty kaksikanavainen DDR3-muistikontrolleri tukee virallisesti 1866 MT/s nopeutta, ja AMD saa siitä irti entistä enemmän. Käytämme testissä DDR3-1600 nopeutta sillä 8 Gt muistikammat eivät yltäneet korkeammalle. On kuitenkin hienoa nähdä, että Zambezin kontrolleri kykenee kilpailemaan Intelin kontrollerin kanssa, siinä missä Phenom II jäi selvästi jälkeen.

.NETin tärkeys

Sandra 2011 -testien lisäksi ajoimme .NET Arithmetic ja .NET Multimedia -testit. Windows 8 siintää jo horisontissa ja Metro-suunnitelmat on nostettu pöydälle, joten .NET-koodin nopeuden testaaminen on entistä tärkeämpää. Siihen asti kunnes tämä kerros hyötyy esimerkiksi AVX-tuesta, sovellukset eivät kuitenkaan hyödy laitteistotuesta, valmistajasta riippumatta.





FX:n FPU toimii hyvin, ohittaen 2600K:n tuloksen. Mielenkiintoisempaa on kuitenkin Zambezin kokonaislukusuorituskyky, joka jää selvästi jälkeen Sandy Bridgestä. Sandran kehittäjän mukaan tämä saattaa johtua säikeistysongelmasta, joka korjataan tulevassa versiossa kunhan kehittäjät saavat käsiinsä FX-suorittimen. Pidetään tämä siis merkillä.

Kommentoi artikkelia